Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Tutku Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83

1. İbadet, savm, adap, nezaket ve hilm kavramlarının anlamlarını araştırınız.

  • Cevap:

İbadet: Allah’a olan kulluğumuzun bir göstergesi olarak yapmamız gereken ritüellerdir.

Savm: Arapça oruç demektir.

Adap: Edep, haya ahlak gibi anlamlara gelir.

Nezaket: Kibarlık demektir.

Hilm: Hilm, sabır, ağır başlılık ve yumuşak huyluluktur. Sözlükte “akıllı ve ağırbaşlı olmak” anlamlarına gelen hilm, bir ahlâk kavramı olarak, akıllı ve kültürlü olmakla elde edilen, hoşgörülü ve uygarca davranmayı sağlayan ahlâkî erdem demektir.

2. Oruçla ilgili bir ayet ve bir hadis öğrenerek bunları defterinize yazınız.

  • Cevap:

Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû’ ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele. (Tevbe Sûresi 112)

“İslâm beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah’ın evi Kâbe’yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak.”

3. Peygamberimizin (s.a.v.) farz ve vacibin dışında hangi zamanlarda oruç tutmaya önem verdiğini araştırıp öğreniniz.

  • Cevap:

Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, Şevvâl ayından altı günü oruçla geçirir, Muharrem’in 9-10 veya 10-11’inci günlerinde Aşûre orucu tutardı.

Fahr-i Kâinât Efendimiz, her hicrî ayın “Eyyâm-ı Bîz” denilen 13, 14 ve 15’inci günlerinde oruç tutmaya ehemmiyet verir ve bunu ashâbına da tavsiye ederdi

Vefât edinceye kadar, hiç oruç tutmadan geçirdiği bir ay olmamıştı. Bilhassa Şâban ayının çoğunu oruçlu olarak geçirirdi.

Bâzen savm-ı visâl tutar, yani iftar etmeden peş peşe birkaç gün oruçlu olur, fakat ashâbının böyle yapmasına müsâade etmezdi.

4. Bir Müslüman olarak giyim kuşam konusunda ölçülerimiz ne olmalıdır? Diyanet İşleri Başkanlığının resmî sitesinden ve ilmihâl kitaplarından araştırınız.

  • Cevap:
* Elbise örtücü olacaktır: Avret yerlerini örtmeyen elbise yahut örtse de çok dar ya da çok ince olması hasebiyle vücudun kalıbını belirten ya da tenini gösteren elbise İslâmî değildir.
* Elbise helâl olacaktır: Erkekler için ipek giymek haramdır. Bu hususla ilgili Hz. Ali şöyle rivayet etmektedir. “Rasulullah’ın sağ eline ipek, sol eline de altın aldığını gördüm ve daha sonra; ‘Bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır’ söylediğini işittim.” (Ebû Dâvud)
* Elbise güzel olacak, giyene yakışacaktır: Yâni çok dar, çok bol, çok kısa, çok uzun ve pejmürde bir şekilde olmayacaktır. Kısaca “Eşref-i mahlukat” ve “yeryüzünün halifesi” oluşu vasıflarına uygun olacaktır.
* Temiz olacaktır: İslam’ın Müslümanlardan istediği en önemli vasıflardan biri de elbiselerini temiz tutmalarıdır.

5. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nezaketiyle ilgili örnek olaylar araştırıp bunları defterinize not ediniz.

  • Cevap: Peygamber efendimiz, yolda birisi onu görüp selam verdiğinde o kişi konuşmayı bitirip yüzünü dönüp gidene dek o kişiye yüzünü dönmezdi.

7. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
116
clap
21
love
15
angry
6
unlike
5
confused
4
sad
3
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!