Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 124

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 124

Mısırlılar, papirüsü bulduktan sonra hiyerogliflerdeki şekilleri kalemle ya da fırçayla yazabilecek şekilde değiştirdi. Mısır’ın coğrafi şartlarında şekillenen papirüs bitkisi, toplanıp bazı aşamalardan (Görsel 4.10) geçtikten sonra yazı malzemesi hâline getirilerek rulo şeklinde saklanıyordu. Metinler, papirüs ruloları üzerine ince fırçalar kullanılarak özel boyalarla yazılıp korunuyordu. Bilginin kalıcılığında önemli yeri olan mürekkep, MÖ 2500’lerde Çin’de icat edildi. Mürekkep, bilginin depolandıktan sonra uzun süre korunmasını sağladı. Günümüzde ise mürekkepler bilginin muhafaza edilmesinde önemli görevler üstleniyor.

Papirüsün kullanımı ve talebi, uygarlıkların yönetim merkezlerinde fazlaydı. Bu da papirüs ticaretinin gelişimini sağladı. Önceden papirüs satışına izin veren Mısır Kralı Ptolemaios (Tolemyos), Bergama Kralı Eumenes’in (Yumenes) kütüphanesini kıskanınca papirüs satışını yasakladı. Bunun üzerine Bergama Krallığı’nda “pergament” (parşömen) icat edildi. Anadolu’da yazıyı MÖ 2000’lerde ilk kez Hitit Uygarlığı kullandı. Mezopotamya’dan gelen Asurlu tüccarlar, Sümerlerden öğrendikleri çivi yazısını Anadolu’ya getirdi. Anadolu’daki Hititler hem çivi hem hiyeroglif yazısını kullandı. Mezopotamya’nın kuzeybatısında yaşayan Fenikeliler, MÖ 1.000’lerde, Sümerlerin yazı sistemi üzerine geliştirdiği sembollere dayanan Fenike alfabesini icat ederek günümüzde kullandığımız alfabenin temellerini attı. Yunanlar, Yunan alfabesini bu sistemden uyarladı. Yunanların geliştirdiği 26 harfli alfabeyi Romalılar, sonraki yüzyıllarda 21 harfli Latin alfabesine dönüştürdü. Böylece bilginin kalıcılığı için önemli bir adım daha atıldı.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
6
angry
2
unlike
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!