Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 128

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 128

ANAHTAR KELİMELER
Bilgin
Sibernetik
Otomat
Bilimsel bir konuda çok bilgisi olan kimsedir.
Güdüm bilimi; canlılarda ve makinelerde kontrol, iletişim ve işleyişi inceleyen bilimdir. Canlı bir varlığın yapabileceği bazı işleri yapan mekanik veya elektrikli araçtır.

IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR
Çağını Aydınlatan Türk-İslam Bilginleri
Bugünkü teknolojiye sadece bir uygarlık ya da millet sayesinde ulaşılmamıştır. İlk Çağ’da bilimsel gelişmelerin öncüsü Mezopotamya, Çin, Mısır, Hint, Yunan, İyon, Roma iken Orta Çağ’da Müslüman- lar olmuştur. Kur’ân-ı Kerîm’de “De ki: Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür.” (Zümer Suresi-9. Ayet) bildirildi. Hazreti Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem): “İlim peşinde koşmak her Müslüman üzerine farzdır.” demiştir. İslamiyet’in bilim ve araştırmaya yönelik teşvik edici tutumu, Müslüman bilim insanlarının ibadet aşkıyla bilimsel çalışmalara dört elle sarılmasını sağlamıştır. Türk-İslam bilginleri matematik, cebir, aritmetik, geometri ve daha birçok alanda Avrupalı âlimlere ışık tutmuş, bilimsel çalışmalarıyla tam manasıyla çağını aydınlatmıştır.
el-Harezmî (780-850)
780 yılında Özbekistan’ın Harezm şehrinde doğdu.
İlk cebir kitabını yazdı. Batı el-Harezmî’nin çalışmalarından faydalandı ve cebir hakkında bilgi sahibi oldu. Birinci ve ikinci dereceden denklemlerin sistematik çözümü için geliştirdiği yöntem, “Ce- birin Babası” adıyla anılmasını sağladı. Avrupa’nın bilmediği ‘‘sıfır’’ rakamını ilk defa kullandı.
Eğitim almak için gittiği Bağdat’ta Abbasi Halifesi Me’mûn’un büyük yardım ve destekleri, tüm bu çalışmalarını yapmasında etkili oldu. Halife, Bağdat Saray Kütüphanesi’nin yönetimini el-Harezmî’ye verdi ayrıca yabancı eserlerin tercümesini yapmak amacıyla kurulan Beyt’ül-Hikme (Bilgelik Evi) isimli akademide bilimsel çalışmalar yapması için bütün imkânları sundu.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
8
unlike
1
happy
1
clap
1
love
1
sad
1
angry
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!