Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 156

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 156

Sivil toplum kuruluşları, gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yürüten kuruluşlardır. Faaliyet gösterdikleri alan ile ilgili kamuoyu oluşturmak ve toplumsal duyarlılığı sağlamak için çalışırlar. Üyeleri gönüllü insanlardan oluşur ve bu kuruluşlar kâr amacı gütmezler. Eğitim, sağlık, bilim, çevre, yardımlaşma, sanat, spor, kültür ve daha birçok alanda çalışma yürütürler. Gelirlerini üye aidatları ve toplanan bağışlarla sağlarlar. Meslek odaları, vakıf ve dernekler sivil toplum kuruluşlarına örnek gösterilebilir. Ülkemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından bazılarını inceleyelim:

11 Haziran 1868 tarihinde ‘‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’’ adıyla kurulmuştur. 1947 yılında ‘‘Türkiye Kızılay Cemiyeti’’ adını almıştır. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak amacıyla kurulmuştur. Kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet gösterir. Ulusal afet yönetimi ve uluslararası yardımlar konusunda öncü kuruluştur.

Toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden tütün, alkol ve madde gibi bağımlılıklar ile gençlere ve topluma zarar veren kumar, Genel ağ ve teknoloji bağımlılığı gibi alışkanlıklarla mücadele etmek amacıyla kurulmuştur. Millî kültüre bağlı nesiller yetiştirmek için çaba harcayan Yeşilay Vakfı, halk sağlığı için çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşudur.

Doğal yapı ve çevrenin korunmasını hedefleyen vakıf, çalışmalarının odağına tüketiciyi koymuştur. Bilinçli tüketimin gerçekleşmesinde tüketicinin sahip olduğu hakları kullanmasını hedefler. Tüketicinin hak arama ve çevreyi koruma bilincine yönelik eğitici faaliyetler düzenler. Sağlıklı bir çevre oluşturmak, tüketici sağlığı ve güvenliğini sağlamak, faaliyetleri arasındadır. Çevre duyarlılığını arttırmak için doğal kaynakların özenli ve dengeli kullanımına önem verir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!