“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155 Yıldırım Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 155

Tarihte ilk kez kâğıt, mürekkep ve ahşap malzemeden üretilmiş olan matbaa sistemi Çin uygarlığında kullanıldı (Görsel 4.7). Kâğıt ve mürekkebin kullanımı ile yazma işlemi kolaylaştı. Matbaa sayesinde metinlerin birçok kopyası basılmaya başlandı. Böylece bilginin korunması, yayılması ve aktarılması kolaylaştı. Matbaa sırayla Türklere, Hintlere, Araplara ve Avrupalılara geçti. Avrupalıların XV. yüzyılın ortalarında geliştirdiği matbaa ile daha dayanıklı ve hızlı baskı yapıldı. XX. yüzyılda teknolojinin gelişmesiyle bilgiler CD, DVD, blu-ray (bulurey) disk, haricî disk, flash (fılaş) bellek, hafıza kartı gibi birçok aygıta yüklenebilmekte, bu aygıtlarda saklanabilmekte ve istenildiğinde kullanılabilmektedir. Gelişen teknolojilerle aygıtların kapasiteleri arttırılmakta ve kısa zamanda yeni aygıtlar üretilmektedir. Bunun yanı sıra bilgiler, fiziksel bir aygıta gerek duyulmadan doğrudan genel ağ üzerindeki bazı uygulamalarda da arşivlenebilmektedir. Bulut teknolojisi adı verilen uygulamalarla arşivlenen bilgilere yenileri eklenebilmekte, gerektiğinde bunların üzerinde bilgisayar, akıllı televizyon, cep telefonu ve tabletlerle türlü değişiklikler yapılabilmektedir (Görsel 4.8). Soru: Görsel 4.8’den hareketle bulut teknolojisi ile ilgili hangi çıkarımlarda bulunulabilir?
  • Cevap: Bulut teknolojisi, bilgilerin internet üzerinden depolanmasını sağlar ve herhangi bir cihazdan erişilebilir. Fiziksel bir aygıt gerektirmez, veriler güvenli bir şekilde saklanır ve paylaşılabilir.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 155 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.