Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 43

Youtube Kanalı

“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 43

Osmanlı Devleti’nin Kuruluşuna Kadar Anadolu ve Türkler

Türklerin Anadolu’yu yurt (vatan) edinmek amacıyla gerçekleştirdikleri akınlar ve göçler XI. yüzyılın ortalarından itibaren başlamıştır. Büyük Selçuklu Devleti’nin kurucularından Çağrı Bey öncülüğünde başlayan ilk keşif seferleri 1016-1021 yıllarında gerçekleşmiştir (Görsel 2.1). Bu keşif seferlerinde Anadolu’nun iklim ve yeryüzü şekilleri bakımından Türklerin kolaylıkla uyum sağlayabileceği bir bölge olduğu görülmüştür. Büyük Selçuklu Devleti’nin kurulmasından sonra Anadolu’ya Türk akınları ve göçleri sistemli bir şekilde gerçekleşmiştir. Anadolu, kısa sürede Türk ve İslam kültürünün merkezlerinden biri hâline gelmiştir.

Türklerin Anadolu’yu yurt edinmeye başlamasıyla beraber bu topraklar zamanla “Türkiye” olarak adlandırılmıştır. XI. yüzyılın sonlarından itibaren başlayan Haçlı seferleri Türklerin Anadolu’da, kurdukları kültür ve medeniyete zarar vermiş ancak yine de Anadolu’daki Türk varlığı korunmuştu.

SIRA SİZDE

Soru: Türkler, Anadolu’yu yurt edinme sürecinde hangi savaşları yapmıştır? Geçen yıl öğrendiğiniz bilgilerden yararlanarak söyleyiniz.

  • Cevap: Pasinler (1048), Malazgirt (1071) ve Miryokefalon (1176) savaşları belirleyicidir. Bu zaferlerle Bizans’ın direnci kırılmış, Türkler Anadolu’da kalıcı olmuştur.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 43 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!