7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 93
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 93
BİLGİ KÖŞESİ
II. Abdülhamit zamanında oluşturulan projelerden biri de “Hicaz Demir Yolu” projesidir (Görsel 2.48). Bu projenin amacı Suriye, Mekke ve Medine’yi birbirine bağlamaktır. Bu yolun açılması askerî, siyasi, ekonomik ve dinî nedenlerden dolayı önemlidir. Devletin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara rağmen Hicaz Demir Yolu, Osmanlı Devleti ve halkının fedakarlıkları sayesinde 1 Eylül 1908 tarihinde açılmıştır.
10. ETKİNLİK
Soru: Verilen ıslahatların önündeki numaraları, o ıslahatı yapan padişahın altında verilen alana yazınız.
✅1. İlk kez nüfus sayımı yapılmıştır. (II. Mahmut)
✅2. Darülaceze açılmıştır. (II. Abdülhamit)
✅3. İlk devlet matbaası kurulmuştur. (III. Selim)
✅4. İlk resmî gazete çıkartılmıştır. (II. Abdülhamit)
✅5. Tulumbacılar Ocağı kurulmuştur. (III. Ahmet)
✅6. Nizâm-ı Cedîd adında ordu oluşturulmuştur. (III. Selim)
- Cevap:
7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 93 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
























