Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 6

Google Play Uygulama

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 6 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 6

B. Cümlelerdeki yazımı yanlış olan sözcükleri bulup altındaki boşluğa sözcüğün doğrusunu yazınız.

1. Salda Gölü; beyaz, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu bir yer yüzü cennetidir.

  • Cevap: yeryüzü

2. Güney batı cephesinde bulunan sultan pınarı burayı bir mesire yeri hâline getirmiştir.

  • Cevap: güneybatı/Sultan Pınarı

3. Gölün çevresi, 38 kuş ve 301 bitki türüne evsahipliği yapmaktadır.

  • Cevap: ev sahipliği

4. Salda Gölü yelken, kano, rüzgâr sörfü, foto-safari, göl turu, balık avcılığı, sualtı dalışı, yüzme vb. imkânlar sunmaktadır.

  • Cevap: su altı

5. Turkuaz tutkusu olan herkezin mutlaka yolunu düşürmesi gereken bir yer Salda.

  • Cevap: herkes

6. Bir kırater gölü olan Salda’nın suları, cam göbeğinden başlayıp en derin yerlerde çivit mavisine dönüşe biliyor.

  • Cevap: krater/camgöbeği/dönüşebiliyor

7. Salda, aynı zamanda şifada dağıtıyor. Salda Gölü kıyılarında bulunan kilin, cilt hastalıklarına iyi geldiği farkedilmiştir.

  • Cevap: şifa da/fark edilmiştir.

8. Türkiye’nin en derin, en temiz aynı zamanda Dünya’nın en berrak göllerinden biridir.

  • Cevap: dünyanın

C. Belirlediğiniz yazım yanlışlıklarının geçtiği cümleyi bularak cümlenin numarasını uygun bölüme yazınız.

  • Cevap:

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 6 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!