Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
6. Sınıf Türkçe Ata Yayıncılık

7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Soruları Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Soruları metni cevapları ve soruları, Ata Yayıncılık 6. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 212-213-214-215

7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Soruları Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 212 Cevabı

Bir melodi duyduğumuzda beynimizdeki farklı işlevleri olan birçok bölge etkinleşir. Bir müzik aleti çaldığımızda ise bu etki çok daha belirgindir. Örneğin müzikle ilgilenen kişilerin işitsel yetenekleri gelişmiştir. Ayrıca bir müzik aleti çalabilmek için kas hareketlerinin kontrollü ve uyum hâlinde olması gerekir. Yani beyindeki motor, işitsel ve görsel işlevlerden sorumlu bölgeler birlikte uyumlu bir şekilde çalışmalıdır. Yani müzik aleti çalmak beyin gelişimini olumlu yönde etkiler.

1. Aşağıdaki soruları paragrafa göre cevaplayınız.

a) Paragraf, bir olay yazısından mı yoksa düşünce yazısından mı alınmıştır? Cevabınızı paragraftan örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Paragraf bir düşünce yazısından alınmıştır. Paragrafta kişi, zaman, yere bağlı herhangi bir olay yoktur. Müzik aleti çalmanın beynin gelişimini olumlu yönde etkilediği açıklanmıştır.

b) Paragrafa göre müzik aleti çalmanın beyin gelişimini olumlu etkilemesinin sebebi nedir?

  • Cevap: Beynin farklı işlevlere sahip bölgelerinin birlikte uyumlu çalışmasıdır.

c) Siz müzik aleti çalmanın beyin gelişimini olumlu etkilediği düşüncesine katılıyor musunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Evet katılıyorum. Bence insanlar müzikle kendilerini iyi hissediyorlar ve beyin gelişimleri olumlu yönde etkileniyor. Müzik yüzyıllardır insanlar arasında sevilen ve keyif alınarak yapılan bir şey. Müziğin içerisindeki o güç insanın beyin frekanslarını etkilediği konusunda bile araştırmalar mevcuttur.

ç) Paragraftaki altı çizili tamlamaları türlerine göre uygun başlığın altına yazınız.

  • Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 213 Cevabı

2. Aşağıda karışık hâlde verilmiş tamlamaları düzenleyiniz.

  • Cevap:

ayakkabılarımın rengi bağcıklarının (Ayakkabılarımın bağcıklarının rengi)
spor sunucusu programının (Spor programının sunucusu)
reklamı Sağlık Bakanlığının (Sağlık Bakanlığının reklamı)
sporcunun madalyası altın (Sporcunun altın madalyası)
ilaç kapağı kutusunun (İlaç kutusunun kapağı)

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması kullanılmamıştır?

A) Bu akşam yediğimiz yemeğin tadı biraz garip değil miydi?
B) Kitabın kapağı yırtık olduğu için kitabı iade ettik.
C) Kitap okumak için odadan ayrıldım.
D) Salih’in en büyük sıkıntısı yavaş koşmasıydı.

  • Cevap: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlaması kullanılmamıştır?

A) O şair aydınlık yarınların şiirlerini yazıyordu.
B) Yazılarımı okuyamadan ayrılmak zorunda kaldık.
C) Birinci sınıf bir otelde kaldık.
D) Bazı insanlar sporu çok seviyor.

  • Cevap: B

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belirtili isim tamlaması kullanılmıştır?

A) Tarih dersinde millî kahramanlarımızı konuştuk.
B) Naylon poşet yerine kese kâğıdı kullanıyorum.
C) Telefonun sesi kulaklarımda çınlıyor.
D) Derste öğrencilerime bir hikâye anlattım.

  • Cevap: C

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem zamir hem de sıfat kullanılmıştır?

A) Hastalanmamak için ellerimizi temiz tutmalıyız.
B) Bu sporcu hızlı koşmasıyla meşhurdur.
C) Ben maratonun yarısında yarışı bırakmak zorunda kaldım.
D) Gelişmiş ülkelerde spor yapmak için bunun gibi birçok koşu yolu mevcut.

  • Cevap: D

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?

A) Hayat her zaman çok eğlencelidir.
B) Yaşar Kemal farklı türlerde eserler yazmıştır.
C) Son birkaç yıldır bu kadar güzel bir dizi izlememiştim.
D) Şairin şiirleri çok güzel.

  • Cevap: B

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 214 Cevabı

8. Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların başına “Ö”, nesnel olanların başına “N” yazınız.

  • Cevap:

(Ö) Sanayi Devrimi, insanları kalkındırmıştır.
(Ö) Para, insanı yücelten bir varlıktır.
(Ö) Bilgisayarda pek çok bilgiye ulaşılır.
(N) 1951’de Yugoslavya’da “Dünya Paraşüt Şampiyonası” yapıldı.
(N) “Fırtına Bulutları Karşısında” adlı metni Ahmet Haşim yazmıştır.

9. Sizce bilim ve teknoloji alanında “zekâ, araştırmacılık, sabır, azim, yaratıcılık, çalışkanlık” özelliklerinden hangisi daha önemlidir? Düşüncelerinizi “Bilim ve Teknoloji” temasında okuduğunuz metinlerden hareketle yazınız.

  • Cevap: Bence bilim ve teknoloji alanında bunların hepsi önemli olmakla beraber en önemli olan sabırdır. Çünkü bir insan istediği kadar zeki olsun bu bilgi üzerinde sabretmedikçe başarılı olamaz. Çalışkan bir insanda sabretmedikçe sürekli çalışmaya devam edemez. Araştırma yapsa da bunu sürdüremez. Yatırıcı olsa da sabrı olmadıkça bunu gerçeğe dönüştüremez. Sabır başta olmak üzere bu özellikler insanlara kazanım sağlar. Başarılı insanların en büyük özelliklerinden birinin sabır olduğunu görüyoruz. Bu sabır sayesinde insanlar azimlerinden, zekalarından ve çalışkanlıklarından sonuç almışlar, başarılar elde etmişlerdir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 212-213-214-215 7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Soruları Etkinlik ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
love
50
clap
28
angry
14
unlike
13
happy
9
sad
7
confused

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!