Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

7. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Tema Sonu Değerlendirme Cevapları SDR (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 7. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Sayfa 259-260-261-262-263 Değerlendirme Soruları ve Cevapları

7. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Mustafa, severek girdiği Askerî Rüştiyede derslerine büyük bir azim ve şevkle çalışıyordu. Bu okulda kendini tüm öğretmenlerine sevdirmişti. Özellikle matematik dersine büyük bir ilgi gösteriyordu, sınıf düzeyinin üstünde problemleri çözmeye uğraşıyordu. Adı Mustafa olan matematik öğretmeni, bu üstün yetenekli öğrencisine yakınlık duyuyor ve onu çok beğeniyordu. Bir gün, küçük Mustafa’ya “Oğlum, senin de ismin Mustafa, benim de… Bu böyle olmayacak. Arada bir fark bulunmalı, bundan sonra adın Mustafa Kemal olsun.” dedi. Selanik Askerî Rüştiyesine  Mustafa olarak giren Zübeyde Hanım’ın oğlu, (…) artık “Mustafa Kemal” olarak anılacaktı.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 259 Cevabı

İlk dört soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Mustafa, derslerine nasıl çalışıyordu?

  • Cevap: Mustafa, derslerine büyük bir azim ve şevkle çalışıyordu.

2. Mustafa’nın özellikle ilgi duyduğu ders hangisiydi?

  • Cevap: Mustafa’nın özellikle ilgi duyduğu ders Matematikti.

3. Mustafa’ya yeni ismini kim, neden vermiştir?

  • Cevap: Mustafa’ya yeni ismini Matematik öğretmeni, kendisinin de ismi Mustafa olduğu, aralarında bir fark olması gerektiğini düşündüğü için vermiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 260 Cevabı

4. Okuduğunuz anıyı da dikkate alarak Atatürk’ün kişisel özelliklerini yazınız.

  • Cevap: Atatürk azimli ve çalışkan bir insandır.

5. Aşağıdaki cümleleri uygun ifadelerle tamamlayınız.

Türk halkı birlik ve beraberlik içinde olduğu için her sorunun üstesinden gelmeyi bilir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için sınıfımızı ve okulumuzu süsledik.

Törende şiir okuyacağım için çok heyecanlı ve mutluyum.

Arkadaşıma balon aldım çünkü ona seveceği bir hediye vermek istedim.

23 Nisan’da bayram yapıyoruz çünkü Atatürk bu günü çocuklara bayram olarak hediye etmiştir.

6. Her bir gruptaki sözcükleri inceleyiniz. Bunlardan eş anlamlısı olmayanı bulup örnekteki gibi işaretleyiniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 261 Cevabı

7. Fotoğrafları inceleyiniz. Bunları anlatan birer cümle yazınız.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 262 Cevabı

8. Barış, Bandırma Vapuru’na ulaşmak istiyor. Yol ayrımlarındaki sözcüklerin zıt anlamlarını bulunuz. Onu vapura ulaştırınız.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 263 Cevabı

9. Bu form, kendinizi değerlendirmeniz için hazırlanmıştır. İfadeleri okuyup size uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 7. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Sayfa 259-260-261-262-263 Değerlendirme Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
13
1
1
6
3
2
3

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!