Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
8. Sınıf Yazılı Soruları

8. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Yazılı sınavlar başladı. Bu yazımızda 8. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019‘a sizler için hazırladık.

8. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi İslam’a göre korunması gereken temel ilkelerden değildir?
A) Neslin korunması B) Aklın korunması C) Dilin korunması D) Dinin korunması

  • Cevap: A

2.Dinin temel gayesi nedir?
A)Toplumda sevilmek B) Vicdanı rahatlatmak C) Dünya ve Ahiret saadeti sağlamak D)Hiçbiri

  • Cevap: C

3. Neslin korunmasıyla ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Sağlıklı bir toplum için neslin korunması gerekir. B) Neslin korunması için nikâha önemlidir
C) Aile, neslin korunmasında önemli bir kurumdur. D) Neslin korunmasından sadece devlet sorumludur.

  • Cevap: D

4. Aşağıdakilerden hangisi Asr suresinde bir Müslümanın sahip olması gereken temel özelliklerlerden değildir?
A) Samimi iman etmek. B) Salih amel işlemekC) Hakkı tavsiye etmek. D) Cennetteki nimetleri saymak.

  • Cevap: D

5.Kur’an-ı Kerim’de adı geçen hangi peygamberin hayat kıssası “kıssaların en güzeli” olarak nitelendirilir?
A) Hz. Yusuf as. B)Hz. Musa as. C) Hz. İsmail as. D)Hz. Yakup as.

  • Cevap: A

6. “Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz.” (Maide suresi, 90. ayet.) Bu ayetten aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
A) İslam dini, içki ve kumarı yasaklamıştır.B) Ayette fal ve şans oklarından uzak durulması gerektiği
C) İslam akıl sağlığının korunmasını istemiştir. D) Sarhoş olmayacak kadar içki içmek serbesttir.

  • Cevap: D

7.• Hz. Ali, Peygamberimizin kızı Fatıma ile evlenmek istediğinde, Peygamberimiz kızının görüşünü almıştır.
• Peygamberimiz Hendek savaşında Selmân-ı Fârisî adlı sahabinin hendek kazma fikrini benimsemiştir.
• Peygamberimiz Bedir Savaşı’nda Hubâb adlı sahabinin önerisiyle ordunun yerini değiştirmiştir.
Yukarıdaki örnekler Peygamberimizin hangi kişilik özelliğine işaret etmektedir?
A) Danışarak iş yapmasına B) Cesaretli olmasına C) Güvenilir olmasına D) Sabırlı olmasına

  • Cevap: A

8.“Güçlü kimse güreşte rakibini yenen değil; öfkelendiği zaman kendisine hâkim olan kimsedir.”(Hadis) Bu hadisi ilke edinen bir kişide aşağıdakilerden hangisinin gelişmesi beklenir?
A) Cesaretli olması B) Güvenilir olması C) Saygılı olması D) İradeli olması

  • Cevap: D

9.“Haksız yere bir serçeyi veya daha küçük bir hayvanı öldüren insandan Allah bunun hesabını mutlaka soracaktır.” (Nesâî) Yukarıda verilen hadiste Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliğine vurgu yapılmaktadır?
A) Adaleti B) Dürüstlüğü C) Güvenilirliği D) Merhameti

  • Cevap: A

10.Hz. Muhammed (s.a.v.), davasından vazgeçmesi için müşriklerin yaptığı cazip teklifleri geri çevirmiş ve onlara şu cevabı vermiştir: “Güneşi sağ elime, ayı da sol elime koysalar yine de yolumdan dönmem. Bu örnek Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliğini vurgular?
A) Bilgiye önem vermesi B) Müsamahalı olması C) Kararlı olmasıD) Danışarak iş yapması

  • Cevap: C

11. Hz Şuayb (a.s.) ve gönderildiği toplum ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Hz. Şuayb Medyen halkına gönderilmiştir. B)Medyenliler Allah’a inanan tartıda hile yapmayan insanlardı.
C)Medyenliler uğultulu bir ses ile helak edildiler.D) Medyenticaret yolları üzerinde kurulmuş bir şehirdi.

  • Cevap: B

12. Aşağıdakilerden hangisi zekâtı verilen mallardan biri değildir?
A) Binilen araba B) Toprak ürünleri C) Kazanılan Para D) Altın ve gümüş

  • Cevap: A

13. Doğru-Yanlış Soruları 20p

( D ) Dinde olmayan dine sonradan giren ve din gibi algılanan hususlara hurafe denir.
( Y ) Hela kazanç elde edilen yollardan biride rüşvettir.
( D ) Asr Suresi adını 1.ayette geçen “asr”kelimesinden alır.
( D ) Asr Suresinde dini sorumlulukların temelini oluşturan ilkelerden bahsedilir.
( D) Hz. Yusuf Hz.Yakup’un on iki oğlundan biridir.
( D ) Hz.Yusuf zindandayken peygamberlik görevi verildi.
( Y )Hz. Muhammed hicrette Sevr’de”Üzülme Allah bizimledir”diyerek yol arkadaşı Hz Ömer’i teselli etmiştir.
( D ) Hz.Muhammed’in davranışları ile müslümanlara güzel örnek olması Kur’anda “üsve-i hasene” diye gecer
( D ) Sıdk: doğruluk-dürüstlük – kimseyi aldatmamak-her zaman doğruyu söylemek anlamındadır.
( D ) Hz.Muhammed’in peygamberlikten önce de insanlar arasında “Muhammedü’lEmin”olarak tanınırdı.

14.Asr suresini tamamlayınız. 20p

  • Cevap:

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- Asr´a yemin olsun ki,

2- insan mutlaka bir ziyandadır.

3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır

Hazırlamış olduğumuz “8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019“a emojilerle tepki vermeye ne dersiniz :)

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
unlike
1
happy
1
angry
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!