Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
8. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 109

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 Anka Kuşu Yayınevi” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 109

AYET YORUMLAYALIM

“O hâlde sen, akrabaya, yoksula, yolda kalmışa hakkını ver. Allah’ın rızasını isteyenler için bu, en iyisidir. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.”

Kur’an-ı Kerim verdiğimiz sözde durmamızı, yalan ve hileden kaçınmamızı; içki, kumar, dedikodu vb. kötü davranışlardan uzak durmamızı ister. Bu gibi davranışların hem bireye hem de topluma zararlı olduğunu bildirir. Örneğin Rabb’imiz (c.c.) yalan söylemekten kaçınmamızı emreden bir ayette şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?
Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir nefretle karşılanır.”1

Rabb’imiz (c.c.) bizlerden gizli ve açık her türlü kötülükten uzak durmamızı ister. Bir ayette şöyle buyurur: “De ki: Gelin Rabb’inizin size neleri haram kıldığım okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin -sizin de onların da rızkını biz veririz-; kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve Allah’ın yasakladığı cana haksız yere kıymayın! İşte bunlar Allah’ın size emrettikleridir. Umulur ki düşünüp anlarsınız.”

AYET YORUMLAYALIM

“Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.”

Kur’an’da insanlara şöyle öğüt verilir: “Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya hakkını ver fakat saçıp savurma. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabb’ine karşı çok nankörlük etmiştir. Eğer Rabb’inden umduğun bir rahmeti istemek için onlardan yüz çevirecek olursan o zaman onlara yumuşak bir söz söyle. Eli sıkı olma; büsbütün eli açık da olma. Sonra kınanır, (kaybettiklerinin) hasretini çeker durursun.”3 Bütün bunlar, Kur’an’ın bizleri iyiye ve güzele yönlendirdiğini, kötülüklerden de sakındırdığını gösteren örneklerdir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 109 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!