“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 56

Medyen halkı, Hz. Şuayb’ın (as) uyarılarını dikkate almak istemedi. Üstelik Medyen halkı, “...Ey Şuayb! Babalarımızın taptığını yahut mallarımız hakkında dilediğimizi terk etmemizi sana namazın mı emrediyor? Oysa sen gerçekten yumuşak huylu ve aklı başında bir adamsın.”1 diyerek Allah’ın (cc) peygamberini alaya aldı. Zamanla Medyen kavminin yaptığı haksızlıklar, kötülükler daha da arttı. Hz. Şuayb (as) açık bir şekilde uyarıda bulundu. “İnananları tehdit edip Allah yolundan alıkoyarak ve onu eğri göstermek maksadıyla her yolun başında (pusu kurup) oturmayın. Düşünün ki siz az sayıdasınız, sonra O (Allah) sizi çoğalttı. Bozguncuların sonunun nasıl olduğunu da düşünün!”2 diyerek onları açık ve kesin bir dille defalarca uyardı. Ancak ne derse desin, ne yaparsa yapsın Medyen halkı Hz. Şuayb’ın (as) uyarılarını dinlemedi. Allah’ın peygamberi, “Ey kavmim! Bana karşı olan düşmanlığınız, Nuh kavminin ve üud kavminin yahut Salih kavminin başına gelenin benzeri gibi bir felaketi sakın sizin de başınıza getirmesin. (Ve unutmayın ki) Lût kavmi sizden uzak değildir. Rabb’inizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin. Şüphesiz Rabb’im çok merhametlidir, çok sevendir.”3 diyerek halkını tekrar düşünmeye, tövbe etmeye, yaptığı kötülüklerden vazgeçmeye çağırdı. Üstelik onlara, geçmiş toplumla- rın başına gelen felaketleri de hatırlattı. Fakat inkârcı, inatçı Medyen halkı ne yaptıkları kötülüklerden ne de Hz. Şuayb (as) ile alay etmekten vazgeçti. Bu kibirli, inatçı toplum Hz. Şuayb’e (as) şöyle diyordu: “... Ey Şuayb! Söylediklerinin çoğunu anlamıyoruz, ayrıca aramızda seni zayıf görüyoruz! Eğer kabilen olmasaydı seni mutlaka taşlayarak öldürürdük. Bizim karşımızda sen güçlü biri değilsin.”
  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.