“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 60 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 60

Soru: A) Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız. Soru: 1) Paylaşma ve yardımlaşma neden gereklidir?
  • Cevap: Paylaşma ve yardımlaşma, insanların ihtiyaçlarını gidermesi ve toplumda sevgi, dayanışma sağlaması için gereklidir.
Soru: 2) Zekât ne demektir?
  • Cevap: Zekât, zengin Müslümanların mallarının belli bir kısmını Allah rızası için fakirlere vermesidir.
Soru: 3) Sadaka ve infak kavramları ne anlama gelir?
  • Cevap: Sadaka, Allah rızası için yapılan maddi-manevi yardımdır. İnfak ise Allah yolunda mal harcamaktır.
Soru: 4) Kimler fıtır sadakası (fitre) vermekle yükümlüdür?
  • Cevap: itreyi, Ramazan ayında sağlıklı ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilen her Müslüman vermekle yükümlüdür.
Soru: 5) Zekât ve sadakanın toplumsal faydaları nelerdir?
  • Cevap: Zekât ve sadaka, fakirlerin ihtiyaçlarını karşılar, gelir farkını azaltır, toplumsal huzuru ve kardeşliği güçlendirir.
Soru: 6) Hz. Şuayb (as) hangi toplumlara peygamber olarak gönderilmiştir? O, görevini yaparken ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır?
  • Cevap: Hz. Şuayb (as), Medyen ve Eyke halkına peygamber olarak gönderilmiştir. O, ölçü ve tartıda hile yapan, haksızlık eden kavminin inadı, alayı ve tehditleriyle karşılaşmıştır.
Soru: B) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız. Soru: 1) Aşağıda verilen yargılardan hangisi yanlıştır? A) Bir Müslüman’ın sıkıntısını giderene Allah (cc) da yardım eder. B) İnsan her zaman, her yerde sadece kendini düşünmelidir. C) Paylaşma ve yardımlaşma hem maddi hem manevi konuları kapsar. D) Kur’an-ı Kerim’de paylaşma ve yardımlaşmayla ilgili birçok ayet bulunur.
  • Cevap: B
Soru: 2) Veren el, alan elden üstündür. (Buharı, Zekat, 18.) hadisine göre aşağıdakilerden hangisi doğru bir yorum olur? A) Yardım eden kişi kendini başkalarından üstün görmelidir. B) Kişi, kendi çıkarı için iyilik yapmayı gaye edinmelidir. C) İslam dininde yardımsever olmaya büyük önem verilmiştir. D) Yardım alan kimselerin herhangi bir üstünlüğü yoktur.
  • Cevap: C
Soru: 3) Zengin Müslümanların, sahip oldukları mal veya paranın kırkta birini her yıl fakirlere vermelerine...denir. Yukarıda tanımı yapılan ibadet hangisidir? A) Sadakayıcariye B) İnfak C) Fıtır sadakası D) Zekat
  • Cevap: D

8. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 60 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.