“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 67

Etkinlik O takva sahipleri ki bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar; öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever. Yine onlar ki bir kötülük yaptıklarında ya da kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tövbe istiğfar ederler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki? Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde bile bile ısrar etmezler. Âl-i İmrân suresi, 134-135. ayetler Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse komşusunu rahatsız etmesin. Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse ya hayır söylesin veya sussun! Buhârî, Edeb, 31 Soru: İslam dininde yer alan ilkelerin bireysel ve sosyal hayata ne gibi etkileri vardır? Yukarıda yer alan ayetleri ve hadisi de dikkate alarak sınıfınızda beyin fırtınası yapınız.
  • Cevap: İslam’ın ilkeleri bireye huzur, sorumluluk ve güven kazandırır. Sosyal hayatta ise adaleti, yardımlaşmayı ve barışı sağlar. Böylece hem insanlar arasındaki ilişkiler güçlenir hem de toplum düzeni korunur.

8. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 67 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.