Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 18 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Anka Yayınevi

İnancımıza göre Yüce Allah (c.c.), her varlık için bir yaşama süresi belirlemiştir. Buna ömür denir. Ömrünü tamamlayan her varlığın hayatı sona erer. İşte ömrün bittiği, hayatın sona erdiği zamana ecel denir. Ecel ve ömür, kader inancıyla ilişkilendirilen iki kavramdır. İslam kültüründe, eceli gelen her insanın mutlaka öleceği, ölüme çare bulunamaması, her canlının belli bir ömrünün olduğu vb. hususlar kader inancı çerçevesinde ele alınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de yer alan bilgilere göre Allah’ın (c.c.) belirlediği ecel gelince hayat sona erer. Eceli gelen kimsenin ölümünü engellemek ya da geciktirmek mümkün değildir. Bununla ilgili olarak bir ayette şöyle buyrulur: “Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden cezalandıracak olsaydı yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları takdir edilen bir müddete kadar erteliyor. Ecelleri geldiği zaman onlar ne bir saat geri kalabilirler ne de öne geçebilirler.”

Rızık

Rızık; yiyecek ve içecek, Cenab-ı Hakk’ın (c.c.) tüm canlılara verdiği nimetler, yaşamak için gerekli olan her şey anlamlarına gelir. İnancımıza göre Allah’ın (c.c.) tüm canlılara kendi katından verdiği yenilen, içilen, giyilen ve maddi manevi yararlanılan mallar, çocuklar, eşler, ilim ve iman gibi şeylerin hepsi rızık olarak adlandırılır. Yüce Allah (c.c.) tüm canlıları yaratmış, onların hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli nimetleri de var etmiştir. Okyanusların derinliklerinde bulunan balıklardan, ıssız ormanlarda yaşayan hayvanlara ve toprağın altında yuvalanan karıncalara kadar her canlının rızkı Yüce Allah’a (c.c.) aittir. Bu konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de yer alan bir ayette, “Nice canlı var ki rızkını (yanında) taşımıyor. Onlara da size de rızık veren Allah’tır. O, her şeyi işitir ve bilir.” buyrulur. Aynı konuyu dile getiren başka bir ayette de “Allah size verdiği rızkı kesiverse size rızık verebilecek olan kimdir?..” ifadesi yer alır.

Etkinlik

“Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.” Necm suresi, 39. ayet. “Hiç kimse, kendi emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir…” Buhârî, Büyû, 15.

Yukarıdaki ayet ve hadis bize hangi mesajları vermektedir? Düşüncelerinizi sınıfta anlatınız.

  • Cevap: Biz insanlar çalışmaktan başka bir şeyi yoktur. Kendi alın teri ve emeğimize hayatımızı kazanmalı ve devam ettirmeliyiz.

8. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
unlike
3
angry
2
love
1
sad
0
happy
0
clap
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!