Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 53 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Anka Yayınevi

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) insanları barış içinde, kardeşçe yaşamaya yönlendirmiştir. Onlardan; toplumsal ilişkilere zarar verecek yalan, iftira, zan, kıskançlık gibi kötülüklerden kaçınmalarını istemiştir. Örneğin bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Zandan sakının! Zira zan, yalanın ta kendisidir. Birbirinizin sözlerine kulak kabartmayın. Birbirinizin özel hâllerini araştırmayın. Birbirinizle üstünlük yarışı içine girmeyin. Birbirinize haset etmeyin. Birbirinize kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeş olun!” Din, aile hayatı konusunda da insanlara yol gösterir. Örneğin din, evlenip yuva kurmayı teşvik eder. Rabb’i- miz (c.c.) bir ayette şöyle buyurur: “Aranızdaki bekârları.. .evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir…” Peygamberimiz (s.a.v.) de “Ey gençler! Aranızdan evlenmeye gücü yetenler evlensin…” buyurur. Din, Din, toplumsal hayatın hemen her alanıyla ilgili ilkeler ortaya koyar. aile içinde bireylerin birbiriyle olan ilişkilerini düzenleyen ilkeler ortaya koyar. Anne baba başta olmak üzere büyüklere saygılı olmayı emreder. Eşlerin birbirinin haklarına riayet etmesini ve birbiriyle iyi geçinmesini buyurur.

Örneğin Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadisinde, “Sizin, kadınlarınız üzerinde haklarınız olduğu gibi onların da sizin üzerinizde hakları vardır.” demiş, başka bir hadisinde de “…Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır.” buyurmuştur. Din, iktisadi hayatta da uyulması gereken belli başlı ilkeleri açıklar. Örneğin dinimiz insanlara, çalışıp emek harcayarak kazanç elde etmeyi buyurur. En hayırlı kazancın, insanın kendi elinin emeğiyle kazandığı olduğunu belirtir. İşçiye, alnının teri kurumadan emeğinin karşılığının verilmesini emreder. Bununla ilgili bir hadiste, “İşçiye, ücretini alnının teri kurumadan verin.” buyrulur. İslamiyet; zor durumda olanlara borç verilmesini, borçluya kolaylık sağlanmasını, sözleşmelerin yazıya geçirilerek kayıt altına alınmasını tavsiye eder. Örneğin bir ayette, “Eğer borçlu darlık içindeyse ona eli genişleyinceye kadar mühlet verin. Eğer bilirseniz, (borcu) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır.”  buyrulur. Dinimiz, iktisadi hayatta pek çok soruna yol açan; faiz, rüşvet, kumar, karaborsacılık, tefecilik gibi kötülükleri de yasaklar. Alışverişte hile yapmanın, başkalarını aldatmanın, ölçü ve tartıyı eksik yapmanın günah olduğunu belirtir. Örneğin Kur’an-ı Kerim’de, “İnsanlardan alırken ölçüp tarttıklarında tam, onlara vermek için ölçüp tarttıklarında ise noksan yapan hilekârlara yazıklar olsun!” buyrulur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
15
unlike
5
angry
2
clap
1
happy
1
love
1
sad
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!