Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 57 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Anka Yayınevi

bilgileri değerlendirmeyi sağlar. Akıl, insanı Yüce Allah’a (c.c.) inanmaya da yönlendirir. Akıllı bir varlık olan insan, kâinat ve varlıklar üzerinde düşünür. Evrendeki mükemmel düzeni ve varlıkları yaratan yüce bir güç olduğu kanaatine varır. Bunun sonucunda da Allah’ın (c.c.) varlığına ve birliğine iman eder. İşte bu gibi sebeplerle İslam dini aklın korunmasına büyük önem verir. Şayet akıl, korunmazsa kendisinden beklenen işlevleri yerine getiremez. İslamiyet akla büyük önem verir. Aklın kullanılmasını ister. Aklın korunmasına yönelik emir ve yasaklar ortaya koyar. Aklın doğru kullanılmasına engel olan, ona zarar veren kötülükleri yasaklar. Örneğin içki ve uyuşturucudan uzak durulmasını ister. Bu konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytan işi birer pisliktir. onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?” Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) de bir hadisinde, “Sarhoş eden her şey içkidir ve sarhoş eden her şey haramdır.”  buyurarak içkinin haram olduğunu belirtir.

Malın Korunması: İslam dini, malın korunmasına önem verir. İnsanın çalışmasını, emeğiyle ve helal yoldan kazanmasını ister. Haksız yolla elde edilen her türlü kazancı yasaklar. Örneğin dinimiz; hırsızlık, rüşvet, kumar, hile, faiz, gasp, tefecilik vb. yollarla elde edilen kazancı haram sayar. Bu gibi kötülüklerden uzak durulmasını ister. Rabb’imiz (c.c.), bir ayette şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helak etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.”  Başka bir ayette de “…Allah, alım satımı helal, faizi haram kılmıştır.” buyrularak faizin haram olduğu ifade edilir.

Not Edelim

“.Allah’tan (hakkıyla) sakının ve (rızkınızı) ararken güzel yollarla arayın. Helal olanı alın, haram olanı terk edin.”

Dinimiz, çalışarak ve emek harcanarak elde edilen kazancı kutsal kabul eder. Yüce Allah bir ayette, “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.”5 buyurarak bizleri çalışmaya yönlendirir. Peygamberimiz (s.a.v.) de bir hadisinde, “Hiç kimse kendi el emeğinin kazancından daha hayırlı bir yiyecek asla yememiştir…” buyurur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 57 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!