Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 33

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 33 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 33

Bu hipotezi test edebilmek için yandaki düzenekler hazırlanıyor. Buna göre hipotezi test edebilmek için yandaki düzeneklerden hangileri kullanılabilir? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap:

K, L, M, N ve T maddelerinin pH değerlerine ilişkin grafik aşağıdaki gibidir. Grafiği inceleyerek aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap: Üçüncü düzenek kullanılabilir. Tarihî eserler genellikle taş çeşitlerinden yapılmıştır. Bu yapılarda da sıklıkla mermer kullanılmıştır. Üçüncü düzenekte mermer üzerine damlatılan sülfürik asit hipotezin testi için uygun şartları taşımaktadır.

1. Eşit miktarda K maddesi ve N maddesi deney tüpüne konulup bir karışım elde ediliyor. Bu yeni karışımın pH değeri, M maddesinin pH değerinden büyük müdür? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: K nötr, N baz olduğu için bu maddelerin karışımının pH değeri 7’den büyük olacaktır. M maddesinin pH seviyesi 7’den küçüktür. Karışımın pH değeri M maddesinin pH değerinden büyük olur.

2. L maddesi limon suyu olabilir mi? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: L maddesi limon suyu olamaz. Çünkü limon suyu asit özellikte, L maddesi ise baz özelliktedir.

3. Eşit miktarda M maddesi ve T maddesi deney tüpüne konulursa karışımın pH değeri 7 olabilir mi? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: M ve T maddelerinin her ikisinin de pH seviyesi 7’den küçük olduğundan bu maddelerin karışımlarının pH değerinin de 7’den büyük olması beklenemez.

4. L maddesi ve T maddesi deney tüpüne konulup karıştırılırsa karışımın pH değeri 7 olabilir mi? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: L baz, T asit olduğundan bu maddelerin karışımlarının pH seviyesi 7 olabilir.

5. Eşit miktarda K ve L maddeleri alınarak A karışımı, eşit miktarda L ve N maddeleri alınarak B karışımı oluşturuluyor. A ve B karışımlarının pH değerlerini karşılaştırınız.

  • Cevap: B karışımın pH seviyesi A karışımına göre daha büyüktür

6. K hangi madde olabilir?

  • Cevap: K maddesi saf su veya tuz olabilir.

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 33 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!