Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 101

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 101

ASİTLER VE BAZLAR

ASİTLERİN VE BAZLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ

Tadı ekşi olan, ele kayganlık hissi vermeyen maddeler asit özelliği taşır. Asit özelliği taşıyan maddelere asidik madde adı verilir. Günlük hayatta tüketilen limon, turşu, reçel, yoğurt, üzüm, aspirin, sirke ile temizlikte kullanılan tuz ruhu ve kezzap asidik maddelere örnektir. Tadı acı olan, ele kayganlık hissi veren maddeler baz özelliği taşır. Baz özelliği taşıyan maddelere bazik madde adı verilir. Diş macunu, kabartma tozu, şampuan, mide ilacı, amonyaklı ev temizleyiciler, gübre ve çamaşır suyu bazik maddelere örnektir. Siz de günlük yaşamdan bazik maddelere örnekler veriniz. Asidik ve bazik maddelerin suda çözündüğünde oluşturduğu iyonlar birbirinden farklıdır. Asitler suda çözündüğünde hidrojen iyonu (H+), bazlar ise hidroksit iyonu (OH) oluşturur. Aşağıdaki örnekleri inceleyiniz.

Gazlı içeceklerde karbondioksit (C02) gazı bulunur. Karbondioksit gazı suda çözündüğünde H+ iyonu oluşturur. Bu nedenle gazlı içecekler asidik maddelerdir. Formülü NH3 olan ve temizlikte kullandığımız amonyak suda çözündüğünde OH- iyonu oluşturur. Bu nedenle amonyak bazik maddedir. Asitlerle bazlar kimyasal tepkimeye girer. Buna nötralleşme tepkimesi denir. Nötralleşme tepkimesi sonucunda asit çözeltisindeki hidrojen iyonuyla baz çözeltisindeki hidroksit iyonu birleşerek suyu oluşur. Asitler ve bazlar suda iyonlarına ayrışarak çözünür. Bu nedenle asitlerin ve bazların sulu çözeltileri elektrik akımını iletir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
11
angry
4
unlike
2
clap
2
confused
2
sad
1
happy
1
love

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!