Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 102

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 102

GÜNLÜK YAŞAMDA ASİTLER VE BAZLAR

Birçok insan banyo ve tuvaletleri temizlerken tuz ruhu ve amonyaklı yüzey temizleyicisi kullanır. Halk arasında tuz ruhu olarak bilinen madde, sistematik adı hidroklorik asit, formülü HCİ olan bir asittir. Amonyaklı yüzey temizleyicilerinin yapısında bulunan amonyak, formülü NH3 olan bir bazdır. Sindirim sistemi organlarından biri olan mide, besinlerin sindirimi amacıyla mide öz suyu salgılar. Mide özsuyu, asit içeren bir sıvıdır. Bazı kişiler midelerindeki asit miktarı artınca doktor tavsiyesiyle mide ilacı kullanırlar. Mide ilaçları bazik maddedir. Kullanılan mide Hacı, midedeki asidin olumsuz etkisini azaltır. Günlük yaşamda farkında olunmasa da insanlar asitler ve bazlarla iç içe yaşamaktadır. Temizlik malzemelerinden ilaçlara, besinlerden tarımda verimi artırmak amacıyla kullanılan gübrelere kadar birçok maddenin yapısında asitler ve bazlar bulunur. Örneğin gazozda karbonik asit, tereyağında bütirik asit, zeytinyağında oleik asit, üzümde tartarik asit, elmada malik asit, sütte laktik asit vardır. Arap sabunu yapımında potasyum hidroksit, çimento yapımında ise kalsiyum hidroksit adı verilen bazlar kullanılır. Bazı asitlerin ve bazların kullanım alanlarıyla ilgili verilen tabloları inceleyiniz.

Günlük Yaşamda Karşılaştığımız Asitler

Formik asit Karınca salgısında bulunur. Karınca ısırıklarında yanma hissine neden olan asittir. Ambalajlı gıdaların mikroskobik canlılardan olumsuz etkilenmesini önlemek için gıda koruyucu olarak da kullanılır. Asetik asit Sirke asidi olarak da bilinir. Sirke, bir miktar asetik asidin suyun içinde çözünmesi sonucu oluşur. İlaç yapımında da kullanılır. Sülfürik asit Patlayıcı, boya yapımında ve gübre üretiminde kullanılır. Benzoik asit Bazı bitkilerin yapraklarında ve meyvelerinde doğal olarak bulunur. Reçel, ketçap ve meyve sularının raf ömürlerini uzatmak için kullanılan katkı maddelerinden biridir. Nitrik asit Halk arasında kezzap olarak bilinir. Patlayıcı, boya ve gübre yapımında kullanılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 102 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
angry
2
clap
1
love
1
unlike
0
happy
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!