Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 126

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 126

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Çözümleri Sayfa 126

Dil seferberliği kapsamında köylere kadar giden uzmanlar halkın ağzından Türkçe sözcükler ve deyimler derledi. Tarih kitapları ve eski yazma metinlerden Türkçe sözcükler taranarak dilimizin zenginliği kanıtlandı.
Millî dil oluşturma ve dilde sadeleşmeyi sağlama çalışmaları gazeteler ve diğer basın yayın organları tarafından da desteklendi. Bu organlarda çıkan “Vatandaş Türkçe konuş.”, “Konuştuğun gibi yaz.” gibi sloganlarla halk ve aydınlar Türkçe konuşup yazmaya çağrıldı. Böylece yazı dili ile konuşma dili arasındaki farklılık giderilmeye çalışıldı.

Atatürk’ün dil alanında yaptığı çalışmaların millî kimliğimizin güçlenmesine katkıları neler olmuştur?

  • Cevap: Atatürk; hayatı boyunca edebiyatla yakında ilgilenmiş, edebiyatı toplum faydasına yöneltmek için direktifler vermiş, okullarda öğretim programlarını bu yönde düzenletmiştir. Edebi sanatların bir fikrin, özellikle inkılapların yayılması ve kökleşmesinde en etkili araç olduğuna daima inanmıştır.

Üniversite reformunun ülkemize sağladığı faydalar neler olmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: Üniversite Reformu, modern tarzda yükseköğretim ihtiyacını karşılamayan Darülfünun’un yerine, bu ihtiyacı karşılayacak okulların kurulmasını amaçlayan 2252 sayılı ve 1933 tarihli kanuna dayanan reform hareketidir.  Hocaların yarıdan fazlasının görevine son verilerek yerlerine yenileri görevlendirildi. Almanya’dan göç ederek Türkiye’ye gelen hocalar üniversite anlayışının yerleşmesinde yardımcı oldu.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Çözümleri Dersdestek Yayınları Sayfa 126 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!