Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 178

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 178 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 178

4. On milyonlarca insanın yaşamına mal olan I. Dünya Savaşı’nın daha yaraları sarılmadan İkincisine hızla hazırlanılırken Atatürk’ün Balkanlarda (Balkan Paktı) ve Orta Doğu’da (Saadabat Paktı) barış bölgesi oluşturmak için öncülük yapması dikkatlerden kaçmamıştır. Osmanlı Devleti’nin yıkılışında önemli bir etkisi bulunan Hicaz Kralı Hüseyin’in Ürdün ve Irak’ta krallık yapan oğullarını başkentinde kabul edip dostça ilişkiler sürdürmesi, geçmişin düşmanlıklarını sona erdirmekte kararlı olduğunu gösterir. Nitekim bu anlayış sebebiyledir ki 1934’te Atatürk’e Nobel Barış Ödülü’nün verilmesini öngören Yunanistan Başbakanı Venizelos olmuştur. Orhan Koloğlu, Türk Devrimi’nin Evrensel Niteliği, s.620-621 (Düzenlenmiştir.).
Yukarıdaki metin dikkate alındığında Mustafa Kemal ve Türk dış politikası ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Mustafa Kemal’in barışa önem verdiği
B) Yeni bir dönemin başladığı
C) Komşu devletlerle dostluk ilişkilerine önem verildiği
D) II. Dünya Savaşı’nın çıktığı

  • Cevap: D

5. Milletlerarası teşkilatlar, iç ve dış güvenlik bakımından önemli olduğu kadar karşılıklı huzur ve barışı sağlamak bakımından da büyük önem taşır. Atatürk Dönemi’nde “Yurtta barış, dünyada barış.” ilkesine bağlı olarak bazı uluslararası teşkilatlara üye olunmuştur. S.E. (Derinsu) Dayı, Ülkemize Yönelik Tehdit ve Tehlikeler Karşısında Atatürk’ün Önerdiği Fikir ve Tedbirler, s.138 (Düzenlenmiştir.). Aşağıda verilenlerden hangisi bu tür uygulamalardan birisi değildir?

A) Hatay’ın ana vatana katılması (30 Haziran 1939)
B) Milletler Cemiyeti’ne üye olunması (18 Temmuz 1932)
C) Balkan Antantı (9 Şubat 1934)
D) Sadabat Paktı (8 Temmuz 1937)

  • Cevap: A

6. 15 Mart 1923’te Adana’ya yaptığı ziyarette Atatürk’ü Antakyalılar da karşıladılar. An- takyalı genç bir kız, duygulu bir şiir okudu. Duygulanan Atatürk, “Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz.” dedi. Bu dediği onun sayesinde on beş yıl sonra gerçekleşti. Mehmet Tekin, Çağına ve Bölgesine Sığmayan Önder, s.875 (Düzenlenmiştir.). Atatürk’ün yukarıdaki sözü aşağıdaki şehirlerden hangisiyle ilgilidir?
A) Musul
B) Hatay
C) Batum
D) Selanik

  • Cevap: B

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Çalışma Kitabı Sayfa 178 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!