Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Dersdestek Yayınları Cevapları Sayfa 205

Test Çöz Sayfası

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 205 Dersdestek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 205

Atatürk’ün ölümü, Türkiye’de ve dünyada büyük yankı uyandırdı (Görsel 7.2). Dönemin gazetecilerinden Falih Rıfkı Atay, 11 Kasım 1938’de, gazetenin başyazısında: “… Ömrümüzün ve Türk tarihinin en acı yasını tutmak talihsizliği bize düştü…” sözleri ile Türk milletinin acısını dile getirdi.
Türk milletinin üzüntüsüne dünya milletleri de ortak oldu. İran, Pakistan ve Hindistan Meclisleri resmî yas ilan etti. Birçok ülkede bayraklar yarıya indirildi. Dünya ve Türk basınında onun kendi milleti ve insanlık uğruna giriştiği büyük mücadeleleri anlatan yazılar yazıldı. Dünya liderleri ve pek çok ünlü isim Atatürk’e olan hayranlıklarını, saygılarını ifade etti.

Atatürk’ün ölümünün yurt dışındaki yankılarına bazı örnekler şunlardır.

Hayatını, yurdunu yeniden şerefle diriltmeye kendini adamış bu yurtseverin ve büyük devlet adamının göçtüğü şu anda derin bir heyecanla Türkiye’nin yasına katılırım. Onun akılcı ve barışçı yollarla gerçekleştirilen eseri, milletler tarihinde seçkin bir yer tutacaktır.

Kemal Atatürk, yalnız bu yüzyılın en büyük adamlarından biri değildir. Biz Pakistan’da onu geçmiş bütün çağların en büyük adamlarından biri olarak görüyoruz.

Benim üzüntüm iki türlüdür: Önce büyük bir adamın kaybından dolayı bütün dünya gibi üzgünüm. İkinci üzüntüm ise bu büyük adamla tanışmak konusundaki içten dileğimin gerçekleşmesine imkân kalmamış olmasıdır.

O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün Doğu milletleri için de en büyük önderdi.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 205 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!