Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Google Play Uygulama
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Dersdestek Yayınları Cevapları Sayfa 62

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 Dersdestek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 62

Yorumlayalım

HALİDE HANIM VE FATİH MİTİNGİ

İzmir’in işgalini protesto etmek amacıyla İstanbul Fatih’te ve Sultanahmet’te iki büyük miting yapıldı. Fatih Mitingi’ne siyah bir elbise giyerek katılan Halide Hanım (Halide Edib Adıvar) şunları söylüyordu: “Müslümanlar, Türkler! Türk ve Müslüman bugün en kara gününü yaşıyor. Bu, karanlık bir gece fakat insanın hayatında sabah olmayan bir gece yoktur. Yarın bu korkunç geceyi yırtıp parıldayan bir sabah meydana getireceğiz. Bugün elimizde top ve tüfek denilen alet yok. Fakat ondan büyük, ondan kudretli bir silahımız var: Hak ve Allah.”

Soru: Fatih Mitingi’nin Türk halkı üzerinde ne gibi etkileri olmuştur? belirtiniz.

  • Cevap: atih Mitingi, Türk halkının işgallere karşı cesaretini artırmış ve millî birlik duygusunu güçlendirmiştir.

Soru: Amasya Genelgesi’nde alınan kararları Millî Mücadele’nin gerekçesi, amacı ve yöntemi yönünden arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

  • Cevap: Amasya Genelgesi, Millî Mücadele’nin gerekçesini vatanın işgal edilmesi, amacını bağımsızlığı sağlamak, yöntemini ise milletin birlikte hareket etmesi olarak ortaya koymuştur.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 62 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
confused
0
angry
1
love
1
unlike
2
sad
4
clap

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!