Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Dersdestek Yayınları Cevapları Sayfa 76

Test Çöz Sayfası

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Dersdestek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 76

10 Ağustos 1920’de imzalanan ve 433 maddesi bulunan Sevr Antlaşmasının bazı önemli maddeleri şunlardır.

Sınırlar

• Ege’nin büyük bir kısmı ile Midye-Büyük Çekmece çizgisinin batısında kalan Trakya ile İmroz ve Bozcaada Yunanistan’a bırakılacaktır.
• Urfa, Mardin, Antep, Suriye Fransa’ya bırakılacaktır. Adana, Kayseri, Malatya ve Sivas’a kadar uzanan bölge Fransız denetimi altına girecektir.
• Rodos ve On İki Ada ile Aydın ve Çine Çayı’ndan itibaren Batı Anadolu, Antalya ve Konya yöresi İtalya’ya verilecektir.
• Arabistan ve Irak (Musul dâhil) İngilizlere bırakılacaktır (Harita 2.8).

Siyasi Maddeler

• İstanbul, Osmanlı Devleti’nin başkenti olacak ancak barış şartlarına uyulmazsa Türklerden geri alınacaktır.
• Boğazlar, savaş ve barış zamanında tüm devletlerin gemilerine açık tutulacak ve Boğazlar’ın yönetimi “Boğazlar Komisyonu” denilen bir kurul tarafından denetlenecektir. Bu komisyonun ayrı bayrağı ve bütçesi olacaktır.
• Azınlıklar din, dil ve mezhep özgürlüğüne sahip olabilecek, her derecede okul açabileceklerdir.
• Doğu Anadolu’da bir Ermeni, bir de Kürt devleti kurulacaktır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 76 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry
1
clap
2
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!