Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Bir-Yay Yayınları Sayfa 187 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları Biryay Yayınları

Türkiye’nin Milletler Cemiyetine Girmesi (18 Temmuz 1932)

Türkiye, aşağıdaki alıntıda yer alan nedenlerden dolayı uluslararası ittifaklardan uzak durmuştu: 3. Kaynak: “… başka devletlerle askerî ittifaklardan ve bağlantılardan kaçınmak… Çünkü her ittifak, aleyhine kurulduğu devlet veya devletlerde şüphe, rahatsızlık ve güvensizliğe yol açar. Karşı ittifakları doğurur. Bu durum Türkiye’nin barışçı dış politika ilkelerine aykırıdır.” (Aptülahat Akşin, Atatürk’ün Dış Politika İlkeleri ve Diplomasisi, s. 123) Türkiye, dünyada yaşanan gelişmeler sonrasında dünya barışına katkıda bulunabilmek, kendisinin ve bölgesinin güvenliğini sağlamak için bazı uluslararası birliklere katıldı. Bu durum, Türk dış politikasının Türkiye’nin güvenliğini amaçlayan gerçekçi yaklaşımının bir sonucudur. Milletler Cemiyeti, Wilson İlkeleri’ne dayalı olarak dünya barışını sağlamak amacıyla 10 Ocak 1920’de kuruldu. Türkiye, üye olmamakla beraber çeşitli konularda Cemiyetin yetkilerini kabul etti, Cemiyet ilkelerine uygun olarak dünya barışına katkı sağladı. 1929’da savaşın ulusal politika aracı olarak kullanılmasını yasaklayan Briand-Kellogg Paktı’na katılan Türkiye, 1932 yılında Cenevre’de düzenlenen silahsızlanma konferansına da katıldı. Almanya ve İtalya’nın saldırgan politikaları, uluslararası ilişkilerin yeniden şekillendirilmesini zorunlu kılıyordu. Türkiye’nin stratejik değerini ve barışçı yaklaşımını önemseyen Milletler Cemiyeti, İspanya’nın önerisi ve Yunanistan’ın desteğiyle Türkiye’yi Milletler Cemiyeti üyeliğine davet etti. Sınırlarını uluslararası güvenceye kavuşturmak ve uluslararası barışa etkin bir şekilde katkıda bulunmak isteyen Türkiye, bu daveti kabul etti. 18 Temmuz 1932’de Türkiye, Cemiyete resmen üye oldu.

Balkan Antantı (9 Şubat 1934)

Türkiye, coğrafi konumu ve izlediği dış politika ilkeleri ile özellikle Balkanlar ve Orta Doğu’da barışın sağlanmasında etkili oldu.
Almanya ve İtalya’nın yayılmacı politikaları, Bulgaristan’ın sınırlarını yeniden düzenleme eğilimleri Balkanlar’da banşı tehdit ediyordu. Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya bu tehditlere karşılık sınırlarını güvenceye almak için 9 Şubat 1934’te bir savunma antlaşması olan Balkan Antantı’nı imzaladı (Harita 6.1). Birliğe katılmayan Arnavutluk 1939 yılında İtalya’nın saldırısına uğradı. Bu birlik, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasından sonra antlaşmaya imza atan ülkelerin Alman işgaline uğramasından dolayı işlevsiz kaldı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

8. Sınıf Biryay Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 187 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!