8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157
1- Yandaki görselde çocuklar, ellerinde bulunan dövizlerle ne anlatmak istemişlerdir? Söyleyiniz.
- Cevap: ABD, 1924-1929 yılları arasında yaptığı ihracat fazlasıyla dünyanın kredi veren ülkesi konumuna geldi. Fakat verilen kredilerin geri alınamaması Amerikan ekonomisini zora soktu. İşsizlik artmaya başladı. Amerikan ekonomisinde yaşanan bu olumsuz gelişmelerden New York Borsası da etkilendi. Bundan dolayı çocuklar ellerindeki dövizlerde babalarına iş istemektedir.
2- “Hisse senedi”, “şirket”, “holding” kavramlarını araştırınız.
- Cevap:
1929 Ekonomik Bunalımı ABD’deki sosyal hayatı nasıl etkilemiştir? Açıklayınız.
- Cevap: Binlerce insan mal varlığını ve işini kaybetti. Açlıkla karşı karşıya kalan insanlar sebze, meyve yetiştirerek hayatta kalmaya çalıştılar. Piyasadaki paranın hızlı bir şekilde yok olması üzerine insanlar ticarette takasa yöneldiler
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok