Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Nev Kitap Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. • Devletin belli bir grup tarafından yönetilmesini engellemek
• Toplumun tüm kesimlerinin yönetime katılmasını sağlamak
• Toplumda bireysel ayrıcalıkların yaşanmasını engellemek
Yukarıda özellikleri verilen Atatürk ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Milliyetçilik B) Cumhuriyetçilik
C) Laiklik D) Devletçilik

  • Cevap: B

2. Türkiye Cumhuriyeti’nde sınıflaşmanın ortadan kaldırılması ve toplumun birbiriyle kaynaşması Atatürk’ün aşağıdaki ilkelerinden hangisinin sonucunda gerçekleşmiştir?
A) Halkçılık B) Laiklik
C) Devletçilik D) İnkılapçılık

  • Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ilkelerinin ortak özelliklerinden biri değildir?
A) Türk toplumunun ihtiyaçlarından doğmuştur.
B) Aklı ve bilimi esas alır.
C) Toplum yaşamına uygulanamaz.
D) Birbirinden ayrılmaz bir bütünlük taşır.

  • Cevap: C

4. I. Sürekli olarak çağdaşlaşmayı öngörmesi
II. Eski kurumlan yenilemesi
III. Gelişme ve ilerlemeye açık olması
Yukarıda verilenler Atatürk’ün hangi ilkesi ile doğrudan bağlantılıdır?
A) Milliyetçilik B) Devletçilik
C) Halkçılık D) İnkılapçılık

  • Cevap: D

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan çalışmalardan bazıları şunlardır:
• Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi.
• Ekonomik ve sosyal ilişkilerden kaynaklanan sınıf farklılığının ortadan kaldırılması.
• Millî birlik ve beraberliğin sağlanması.
Bu çalışmalar aşağıdaki ilkelerden hangisiyle ilgili değildir?
A) Cumhuriyetçilik B) Halkçılık
C) Milliyetçilik D) Devletçilik

  • Cevap: D

6. Atatürk cumhuriyetin ilanından sonra modern bir toplum oluşturmak için birçok inkılap yapmıştır.
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal alanda yapılan inkılaplar arasında yer almaz?
A) Şapka inkılabı
B) Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması
C) Takvim, saat ve ölçülerde değişim
D) Halifeliğin kaldırılması

  • Cevap: D

7. Saltanat yönetiminden millf egemenliğe geçiş ile Atatürk ilkelerinden hangisi uygulanmıştır?
A) Milliyetçilik B) Devletçilik
C) Cumhuriyetçilik D) Laiklik

  • Cevap: C

8. Laikliğin Türk toplumuna sağladığı en önemli fayda aşağıdakilerden hangisidir?
A) Millî bütünlüğün sağlanması
B) Millî güvenliğin sağlanması
C) Çok partili hayata geçişin sağlanması
D) Akılcı ve bilimsel gelişmenin sağlanması

  • Cevap: D

8. Sınıf Nev Kitap Yayınları T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver
YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close