Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ada Matbaacılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 43

“8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Ada Matbaacılık” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 43

İnsan yaratılmışların en seçkini ve en bilinçli olanıdır. Aynı zamanda oldukça zayıf yapıya sahip bir varlıktır. Hayatının her alanında birilerinin desteğine ihtiyaç duyar. Bu sebeple insan, üzerine düşen görevi yaptıktan sonra her türlü isteğini yaratanına iletir, dua eder.

Dua; insanın, Allah’ın (c.c.) yüceliği ve büyüklüğü karşısında kendi zayıflığını kavrayıp O’na yalvarması, şükretmesi ve O’nu övmesidir. Dua, insanın Yüce Allah ile iletişim kurmasıdır. İnsan duayı; bir iyiliğin ve nimetin kendisine verilmesi, bela ve kötülüğün kaldırılıp yok edilmesi için yapar. Dua, Yüce Allah’a karşı bir ibadet, sevgi ve saygı ifadesidir.

Dua, insanın Yaratıcısı ile arasındaki ilişkisini bilinçli, canlı ve sıcak tutan bir iletişim şeklidir. Rabb’i- miz “… Bana dua edin duanızı kabul edeyim…”1 buyurarak müminlerin kendisine yönelmesini istiyor. Dua, sevinçli hâllerimizde şükrümüzü yerine getirmektir. Yaratan’ını tanıyan her müminin, O’nun verdiği sayısız nimetlerin değerini bilmesi ve onları kendisine karşılıksız vereni hatırlamasıdır. Dolayısıyla inanan bir insanın üzerine düşen görev, bu nimetleri kendisine nasip eden Yüce Allah’a karşı şükür görevini her zaman yerine getirmesidir.

Neml suresinin 19. âyeti bizlerden, Yüce Allah’a yönelerek şöyle dua etmemizi istiyor: “Ey Rabb’im! Sen bana üstün yetenekler verdin. İhtiyacım olan bütün nimetleri bana bahşettin. Senin verdiğin nimetler sayamayacağım kadar çoktur. Bana, anne ve babama verdiğin nimetleri görüp onlara şükredecek bir anlayış ver. Davranışlarım senin rızana uygun olsun.”

İnsanların, Allah’ın (c.c.) rızasına uygun, kendisine, ailesine ve toplumun yararına olan güzel davranışlar yapması Yüce Allah’ın bir lütfudur. Salihlerin arasına karışmak kişinin kendisinin iyi olması ve iyiliği istemesi ile mümkün olur. Ancak bir insanın tek başına iyi olması yeterli değildir. İyilerle beraber olması ve iyilikte yarışması gerekir. Yüce Allah insanları iyiliğe, güzelliğe ve doğruluğa çağırmamızı, kötülükten de sakındırmamızı istemektedir. Ancak bu tür insanların salihlerden olacağını: “Onlar, Allah’a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emrederler. Kötülükten sakındırırlar, hayır işlerinde birbirleriyle yarışırlar. İşte onlar salihlerdendir.”2 âyeti ile ifade etmiştir. İyiliği istemek, o doğrultuda çalışmayı gerektirir. 1

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Ada Matbaacılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 43 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!