Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ada Matbaacılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 54

“8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Ada Matbaacılık” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 54

İslam dininde sabır, sıkıntı ve zorluklar karşısında pasifçe beklemek değil, pozitif bir yaklaşımla aktif çaba göstermektir. Sabır, dünyanın çekiciliğine ve yanlış yolda olanların çokluğuna rağmen hakkı söylemektir. Karşılaşılan zorluklarla hak ve adaletten ayrılmadan mücadele etmektir. Yani sabır, İslam’da aktif bir davranış olarak görülmektedir. Pasif bir sabır yaklaşımı İslam’ın sabır anlayışına uygun değildir.

İnsanın, sabr-ı cemil (güzel sabır) sahibi olması gerekir. Güzel sabır, insana huzur veren sabırdır. Sabr-ı cemil, kalpte sıkıntı duymadan, acele etmeden ve şikâyetçi olmadan yapılan sabırdır. Yüce Allah Kur’an’da, “Şimdi sen güzelce sabret.”1 buyurmuştur. Güzel sabır; Yüce Allah’tan yardım ümit ederek, telaşlanmadan ve kaygılanmadan sabretmektir.

Sabır, hayatın her alanında Müslüman’ın rehber edinmesi gereken güzel bir davranıştır. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) ifadesiyle “Sabır müminin yolunu aydınlatan bir ışıktır.”2 Bu itibarla Yüce Allah’a kulluk etmede, emirlerine uyup yasaklarından sakınmada ve nefsin isteklerine karşı direnmede hep sabrı ilke edinmek gerekir. Müslüman, hayatın zorluklarına karşı direnebilmeli ve önüne çıkan engelleri sabırla aşabilmelidir. Sabır, dünya hayatının süslü ve çekici güzellikleri karşısında imanı koruyabilmek, istikamet üzere yaşamaya devam edebilmektir.3
Lokman’ın oğluna verdiği şu öğüt hepimiz içindir. “Yavrum! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir.”4

SULH

Sulh; iyi olmak, iyi hâl üzere bulunmak, durumu düzeltmek ve fesadın yok olması anlamlarına gelir. Sulh; anlaşmak, barışmak ve barış demektir.

Yüce Allah, tarafından insanlığın iki dünya mutluluğu için gönderilen İslam, herkesi sulh ve selâmete (barışa ve güvenliğe) davet etmektedir. İslam; kargaşa, çatışma, terör ve savaş ortamı yerine barış, huzur, mutluluk, karşılıklı saygı ve güven ortamı oluşturmayı hedeflemektedir.

Sulh; kişinin Rabb’iyle, kendisiyle, içinde yaşadığı toplumla hatta düşmanları ile barışık olmasıdır. Barış ve esenlik duygusunu Yüce Allah’tan alan bir Müslüman, Kur’an’a uyarak önce kendi benliğinde mutluluk yollarına ulaşır. Kur’an’da şöyle buyrulmaktadır: “Allah onunla rızası peşinde olanları kurtuluş yollarına iletir ve onları izniyle, karanlıklardan aydınlığa çıkarıp kendilerini dosdoğru bir yola iletir…”6 Yüce Allah’a böylesine teslim olmuş insanlardan oluşan toplum, barış ve güvenliğe kavuşmuştur. Onların yaşadıkları yerler de barış ve esenlik yurdu olur. 1

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Ada Matbaacılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!