Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 40 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

“Sonra şöyle dedi: Oğullarım! (Şehre) hepiniz bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ama Allah’tan (gelecek) hiçbir şeyi sizden savamam. Hüküm Allah’tan başkasının değildir. (Onun için) ben yalnız O’na dayandım. Tevekkül edenler yalnız O’na dayansınlar. Babalarının kendilerine emrettiği yerden (çeşitli kapılardan) girdiklerinde (onun emrini yerine getirdiler. Fakat bu tedbir) Allah’tan gelecek hiçbir şeyi onlardan savamazdı; ancak Yakup içindeki bir dileği açığa vurmuş oldu. Şüphesiz o, ilim sahibiydi, çünkü ona biz öğretmiştik. Fakat insanların çoğu bilmezler.”1 Hz. Yakup’un (a.s.) oğulları günlerce yolculuk yaptıktan sonra Mısır’a ulaştılar. Mısır veziri Hz. Yusuf’tan yardım istediler. Hz. Yusuf (a.s.) kardeşlerini tanıyor fakat onlar, yıllarca önce kuyuya attıkları küçük çocuğun Mısır veziri olacağını akıllarının ucundan bile geçirmiyorlardı. Hz. Yusuf (a.s.) gizlice, öz kardeşi Bünyamin’i yanına aldı ve “…Bilesin ki ben senin kardeşinim, onların yaptıklarına üzülme, dedi. Daha sonra da kardeşlerinin erzakını hayvanlarına yükletti. (Yusuf) onların yükünü hazırladığı zaman maşrabayı kardeşinin yükü içine koydu!..”

Kafile hareket ettikten kısa bir süre sonra onları yolda durdurdular. Bir tellal, Kralın su kabını arıyoruz, onu getirene bir deve yükü (bahşiş) var, dedi. Hz. Yakup’un (a.s.) oğulları neye uğradıklarını şaşırdılar. Israrla hırsız olmadıklarını, kralın kabını almadıklarını söylüyorlardı. “Hz. Yusuf’un adamları dediler ki: Peki, siz yalancıysanız bunun cezası nedir?”3 Bunun üzerine onlar da şöyle cevap verdi: “Kayıp eşya kimin yükünde bulunursa işte o (şahsa el koymak) onun cezasıdır. Biz zalimleri böyle cezalandırırız.” Yükler içerisinde kralın su kabı araştırılırken Hz. Yusuf (a.s.) da onlara katıldı. Yüce kitabımız Kur’an’da bu konuda şu bilgiler yer alır: “Hz. Yusuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini (aramaya) başladı. Sonra da onu, kardeşinin yükünden çıkarttı. İşte biz Yusuf’a böyle bir tedbir öğrettik, yoksa kralın kanununa göre kardeşini tutamayacaktı. Ancak Allah’ın dilemesi hariç. Biz kimi dilersek onu derecelerle yükseltiriz. Zira her ilim sahibinin üstünde daha iyi bilen birisi vardır.”

Hz. Yakup’un (a.s.) oğulları, olanlar karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Babalarına söz vermişlerdi fakat yeni gelişmeler, kardeşleri Bünyamin’in Mısır’da alıkonulmasını gerektiriyordu. Bünyamin’den çok, babalarına ne diyeceklerini düşünmeye başladılar. Şaşkınlık ve çaresizlik içerisinde Mısır vezirine dediler ki : “…Ey aziz! Gerçekten onun çok yaşlı bir babası var. Onun yerine bizim birimizi alıkoy. Zira biz seni, iyilik edenlerden görüyoruz.”6 Fakat onların bu teklifi kabul edilmedi. Hz. Yakup’un (a.s.) oğulları çaresizlik içerisinde yola devam ettiler. Bünyamin de vezirin yanında kaldı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!