Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 47 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

İslam’a göre her insan hata yapabilir. Bilerek veya bilmeden başkalarının kırılmasına, üzülmesine neden olabilir. İstemeden de olsa bir günah işlemiş olabilir. Ancak önemli olan hiç hata yapmamak veya hiç günah işlememek değildir. Bir günah işlendiğinde bundan pişmanlık duyup tövbe etmektir. Allah’tan (c.c.) bağışlanma dilemektir. İşte Hucurât suresinin 11. ayetinin son bölümünde, bu konuda hepimize yönelik, açık bir uyarı yer almaktadır. İşlediği günahlardan dolayı kim pişmanlık duyup “…Tövbe etmezse işte onlar zalimlerdir.” O hâlde bizler Yüce Allah’ın (c.c.) zalim olarak nitelendirdiği kimselerden olmamak için dinimizin emir ve öğütlerine titizlikle uymalıyız. Gerektiğinde insanlardan özür dilemeli, helallik almalıyız. Herhangi bir günah işlediğimizde ise Rabb’imize (c.c.) sığınıp ondan bağışlanma dilemeli, tövbe etmeliyiz.

Surenin hem 11 hem de 12. ayetinin son bölümü tövbe kavramı üzerinde durmaktadır. Müslümanları tövbe etmeye, Allah’tan (c.c.) af dilemeye yönlendirmektedir. Bu durum dinimizde “tövbe” etmenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Surenin 13. ayeti bütün insanların ortak soydan, aynı atadan geldiğine, dolayısıyla yaratılış açısından kimsenin kimseye üstün olmadığına dikkat çekmektedir. Dinimize göre üstünlük ancak takvadadır. Takva ise Allah’ın (c.c.) emirlerine bağlılıkla ve ondan korkmakla olur. Her kim Allah’ın (c.c.) emirlerine sıkı sıkıya ve inançla bağlı kalır, ondan korkarsa takvaya uygun davranmış sayılır. Kimin daha takvalı olduğunu ise sadece Yüce Allah (c.c.) bilir. İşte Hucurât suresinin 13. ayetinde şöyle buyrulur: 13. “Ey insanlar! Şüphe yok ki biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.” buyrularak bu gerçeklere dikkat çekilir. Şüphesiz her şeyi bilen, her şeyden haberdar olan ancak Rabb’imizdir (c.c.). Onun ilmi her şeyi kuşatmıştır. Hucurât suresinin 14-18. ayetleri genel olarak sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde yaşanan bazı olumsuz tavır ve davranışlara dikkat çekmektedir. Örneğin Peygamberimiz (s.a.v.) zamanında daha çok kırsal alanda yaşayan, toplumsal kurallardan habersiz, bu kuralları dikkate almayan bir kesim vardı. Bunlar kaba, nezaketsiz davranışlarıyla zaman zaman Peygamberimizin (s.a.v.) ve çevrelerinde

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!