Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 59 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

Sulh

Sulh kelimesi sözlükte; barış, anlaşma, asayiş, iyi hâl üzere bulunma ve güven gibi anlamlara gelir. Kur’an’da yer alan temel kavramlardan biri olarak da sulh; taraflar arasında ortaya çıkan çekişmelerin, ihtilaf ve anlaşmazlıkların karşılıklı uzlaşma yoluyla çözüme kavuşturulmasıdır. Her iki tarafın da çıkarlarını gözeterek yaşanan soruna adil ve hakkaniyetli bir şekilde çözüm getirilmesidir. İslami ilimlerden biri olan fıkıh ilminde sulh kavramı; davalı tarafların aralarında uzlaşıp anlaşması, manasına gelir. Yüce dinimiz İslam sevgiye, barışa, dostluk ve kardeşliğe büyük önem verir. Ailede ve toplumda barış ve huzur ortamını bozacak öfke, kin, nefret, adaletsizlik, kıskançlık, bencillik, sorumsuzluk, içki, kumar vb. her türlü kötülüğü yasaklar. Kötülüklerin açığından ve gizlisinden uzak durulmasını, haramlardan kaçınılmasını ister. Bu konuyla ilgili bir ayette, “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.2 buyrulur.

İnsan ne kadar özen gösterirse göstersin yine de toplumsal hayatta bazı sıkıntılar yaşanır, çeşitli sorunlar ve anlaşmazlıklar ortaya çıkar. Burada önemli olan, ortaya çıkan anlaşmazlıkları herhangi bir kavga ve çatışmaya meydan vermeden sulh (barış) yoluyla çözüme kavuşturmaktır. İşte yüce kitabımız Kur’an böylesi durumlarda bizlere sulh yapmayı öğütler. Mesela aile içi anlaşmazlıkların sulh yoluyla çözümü konusunda Rabb’imiz (c.c.) şöyle buyurur: “Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse aralarında bir sulh yapmalarında onlara günah yoktur. Sulh (daima) hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve Allah’tan korkarsanız şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.”3 Bu ayette de açıkça ifade edildiği gibi sulh yapmak, sorunları barış yoluyla çözüme kavuşturmak daima hayırlıdır, faydalıdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

8. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!