Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 12

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 12 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 12

11. Bazı Nasrettin Hoca fıkralarında, insanlara bireysel özelliklerini göz önünde bulundurarak davranmak gerektiği vurgulanır. Aşağıdaki fıkralardan hangisi bu cümlede sözü edilen duruma örnek olabilir?

A) Adamın birine babasından büyük bir miras kalır. Kısa zamanda bu mirası tüketen adam, Hoca’ya gelerek “Elimde avucumda hiçbir şey kalmadı Hoca’m, bana bir çare!” diye yalvarır. Hoca, gayet sakin bir şekilde “Merak etme, yakında bu dertten kurtulursun.” der. Adam, sevinçle “Yoksa tekrar zengin mi olacağım?” deyince de “Hayır, parasızlığa alışacaksın!” karşılığını verir.

B) Hoca’nın cimri komşusu bir gün göle düşer. Arkadaşları ona yardım etmek için “Elini ver de seni çıkaralım.” derler. Fakat cimrilik, ruhuna öyle işlemiştir ki boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına rağmen elini vermek istemez. Komşusunu çok iyi tanıyan Hoca “Al elimi de seni çıkarayım.” deyince adam, Hoca’nın elini tutar ve boğulmaktan kurtulur.

C) Nasrettin Hoca bir gün yoğurt mayalamak için göl kenarına gitmiş. Göle kaşık kaşık yoğurt dökmeye başlamış. Gölün etrafında piknik yapan köylüler şaşırmış. İçlerinden biri, Hoca’nın yanına gelerek şöyle demiş:
– Hayırdır Hoca’m, ne yapıyorsun böyle?
– Göle yoğurt çalıyorum.
– İlahi Hoca’m, göl maya tutar mı?
– Ya tutarsa…

D) Hoca bir gün pazarda bir papağanın çok pahalı satıldığını görünce gidip evden hindisini getirmiş ve yüksek bir fiyata satmaya çalışmış. Yanındakiler gülerek “Hoca’m, bu hindi bu kadar para eder mi?” diye sormuşlar. Hoca, papağana da çok yüksek bir fiyat istediklerini söyleyince “O papağan konuşur da ondan pahalıdır.” demişler. Hoca, “O konuşursa bu da düşünür.” cevabını vermiş.

  • Cevap: B

12. ULVİYE ― Kızım, bugün Hüsrev’in odasına gazete götürdün mü?
HİZMETÇİ ― Bir saat evvel götürdüm.
ULVİYE ― Umarım, haberi okumamıştır.
HİZMETÇİ ― Bilmiyorum, efendim! Ben içeriye girdiğimde yatağında oturuyordu. Eliyle, gazeteyi bırakmamı işaret etti.
Ben de iskemlenin üzerine bırakıp çıktım.
ULVİYE ― Peki, kızım!
ULVİYE ― Demin mutfak katına indiğinde henüz okumamıştı. Ya şimdi okursa?
NEVZAT ― Yapacak bir şey yok artık.
ULVİYE ― Odasına girip belli etmeden alamaz mıyız gazeteyi?
NEVZAT ― O zaman büsbütün şüphelenir.

Aşağıdaki yay ayraç içi ifadelerden hangisi bu metnin herhangi bir yerinde kullanılamaz?

A) (Hatırlamak için elini çenesinin altında gezdirdikten sonra)
B) (Hüsrev’e tedirgin gözlerle bakar.)
C) (Gözlerini Ulviye’ye dikip bir süre susar.)
D) (Odada ikisi kalmıştır.)

  • Cevap: B

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 12 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!