Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 415

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 415 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 415

17. Shenzen şehri 1980’lerde uygulanmaya başlanan SEZ (Özel Ekonomik Bölge) projesiyle kurulmuş ve bu projeden sonra gelişmiş bir şehir. Shenzen sokaklarını adımlar ve teknolojik dünyanın enerjisini hissederken hep aynı tipler çıkıyor önünüze: düşlerinin peşinden koşan girişimciler, ilham peşindeki sanatçılar, kişilik arayışına çıkmış kayıp ruhlar… Bu metindeki noktalama işaretlerinin işlevi aşa- ğıdakilerin hangisinde yanlış verilmiştir?

A) İki nokta, kendisiyle ilgili örnek verilecek cümlenin sonuna konmuştur.
B) Virgül, birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasında kullanılmıştır.
C) Yay ayraç, cümledeki anlamı tamamlayan ve cümlenin dışında kalan ek bilgileri belirtmek amacıyla konmuştur.
D) Üç nokta, herhangi bir sebepten dolayı açık yazılmak istenmeyen kelime ve bölümlerin yerine konmuştur.

  • Cevap: D

18. Özne; yüklemin bildirdiği işi yapan, yüklemin bildirdiği durumu üzerine alan ögedir. Nesne ise cümlede öznenin yaptığı eylemden etkilenen ögedir. “Selim çantasını masaya bıraktı.” cümlesinde bırakma işini yapan “Selim”dir ve cümlenin öznesidir. Selim’in bırakma işinden etkilenen ise “çanta”dır ve cümlenin nesnesidir. Bu açıklamaya göre aşağıdakilerin hangisinde altı çizili öge cümlenin öznesidir?

A) Pencerenin önündeki ağacın çiçekli dalları rengârenk bir kelebeği ağırlıyordu.
B) Sağlı sollu ırmaklar kasabadaki doğuya meyilli sokakları canlandırmıştı.
C) İlkbahar rüzgârıyla neşelenen martılar sessizliğe bürünen sokağı çınlatıyordu.
D) Derme çatma kır bahçesini genç bir dut ağacının gölgesi koruyordu.

  • Cevap: A

19. Açıklama
Cümlede durum veya zaman bildiren fiilimsiler zarf-fiildir.

Örnekler:
Murat Nehri donunca gençler, üzerinde top zaman bildiren zarf-fiil oynuyormuş.
Gözlerini kitaptan ayırmadan sorduğum durum bildiren zarf-fiil soruya cevap verdi.

(I) Yaz aylarında tamamen kuruyan Kara Muğla De- resi’nin yatağını takip ederek Saburhane Meydanı’na ilerliyorum. (II) Saburhane’nin sürprizli sokaklarına doğru yol alırken yüzleri ısıtan neşeli ilkbahar güneşinin ağaçlara can verdiğini hissetmek zor olmuyor. (III) Kim bilir üst üste kaç kat kireç atılmış bembeyaz boyalı evleri keşfetmek için sokak aralarına dalıyorum. (IV) Evlerin ahşap bölümleri, Saburhaneli kadınların titizliğiyle siline siline özgün ve büyülü bir sanat eserine dönüşmüş sanki. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde zarf-fiil yoktur?

A) I
B) II
C) III
D) IV

  • Cevap: C

20. (I) Çayın hikâyesi yaklaşık beşbin yıl evvel Çin’de başladı. (II) Efsaneye göre İmparator Shen Nung bir öğle istirahatindeyken hizmetkârları, içmesi için ona bir kapta su kaynatıyorlardı. (III) Bu sırada tatlı bir rüzgâr, sıcak suya birkaç çay yaprağı düşürdü. (IV) İmparator, bu suyu içince öyle beğendi ki çay bir içecek olarak keşfedilmiş oldu. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) I
B) II
C) III
D) IV

  • Cevap: A

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 415 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!