Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 454

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 454 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 454

10. I. Uzmanlar, Fransa’da Toulouse Müzesinde seksen yıldır sergilenen 17 bin yıllık deniz kabuğunu yeniden incelediler.
II. İnceleme sonucunda deniz kabuğunun, türünün en eski üflemeli çalgısı olduğunu keşfettiler.
III. Deniz kabuğu 1931’de Pirenelerdeki bir avcı-toplayıcı mağarasında bulunmuştu.

Numaralanmış cümlelerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fransa’da seksen yıldır sergilendiği Toulouse Müzesi uzmanları tarafından yeniden incelenen ve bu inceleme sonucunda türünün en eski üflemeli çalgısı olduğu keşfedilen 17 bin yıllık deniz kabuğu 1931’de Pirenelerdeki bir avcı-toplayıcı mağarasında bulunmuştu.
B) 1931’de Pirenelerdeki bir avcı-toplayıcı mağarasında bulunan, türünün en eski üflemeli çalgısı olan ve Fransa’da Toulouse Müzesinde seksen yıldır sergilenen deniz kabuğunu yeniden inceleyen uzmanlar deniz kabuğunun 17 bin yıllık olduğunu keşfetti.
C) Fransa’da seksen yıldır Toulouse Müzesinde sergilenen ve 1931’de Pirenelerdeki bir avcı-toplayıcı mağarasında bulunan deniz kabuğunu yeniden inceleyen uzmanlar, deniz kabuğunun 17 bin yıllık ve türünün en eski üflemeli çalgısı olduğunu keşfettiler.
D) 1931’de Pirenelerdeki bir avcı-toplayıcı mağarasında bulunan ve Fransa’da Toulouse Müzesinde seksen yıldır sergilenen 17 bin yıllık deniz kabuğunu yeniden inceleyen uzmanlar, bu inceleme sonucunda deniz kabuğunun, türünün en eski üflemeli çalgısı olduğunu keşfettiler.

  • Cevap: D

11. “Hem kemankeş hem çilekeş” deyiminin artık gündelik hayatın içindeki konuşmalarda eskisi kadar kullanılmadığını fark ediyorum. Bu deyim acılarla yaşayan ve sıkıntı çeken insanlar için kullanılır. Atalarımız ok attıkları yayın kavisli kısmına keman, yayı germeye yarayan ipe de kiriş veya çile demişlerdir. Dönemin askerlerinin ağzından “Çok çile çektik vesselam! Biz ne çileler çektik.” sözleri duyulduğunda aslında “Kirişe asıldık.” demek istedikleri ancak “çile” sözcüğünün diğer anlamını da ima ettikleri anlaşılırmış. Bu metnin anlatımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Tartışmacı bir anlatım vardır.
B) Karşılaştırma yapılmıştır.
C) Tanımlamaya başvurulmuştur.
D) Gözlemden yararlanılmıştır.

  • Cevap: A

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 454 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!