Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 84

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 84 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 84

21. Bilinç akışı tekniğinin kullanıldığı modern öykü ve romanlarda okur, olayları değil; olayların insan üzerindeki etkilerini, oluşturduğu çağrışımları ve duyguları izleme imkânı bulur. Bilinç akışında kahramanın zihninden geçen düşünceler arasında mantıksal bir bağ yoktur.

Buna göre aşağıdaki metinlerin hangisinde bilinç akışı tekniği kullanılmıştır?

A) Elektriğe henüz kavuşmuş kasabada doktor, mühendis ve avukatların çok önemsendiği yıllardı. Her şeyi, herkesten daha iyi bilir; bundan dolayı da çarşıda, pazarda, kahvede, lokantada en çok saygıyı onlar görürlerdi. Bir doktor, bir avukat, bir mühendisin çevresi çokluk büyük çiftçiler, tüccarlar tarafından çevrilir; yorumları can kulağıyla dinlenirdi.

B) Üç torba aldığıma iyi ettim, lahana da alırım ıspanak da. Üç daire… Şimdi apartman katları kira getirmiyor, bankaya yatırmak en iyisi. Bıyıklarını boyamış şu. Arnavut kaldırımının böylesine ne topuk dayanıyor ne pençe. Yarın gözünü kapadı mı hiç yoktan iyi. Ufak tefeğe kulak asma. Katları onlara bölüştürür, ben bana kalan aylığa bakarım.

C) Bazı hiç sebep yokken annesinin boynuna sarılır; yanaklarını, gözlerini, ellerini öperdi. Melek Hanım bu dakikalarda onun nezaketten ezildiğini, mavi gözlerinin yaşla dolduğunu görürdü. Sebebini sorduğu vakit Kenan, bir şey söyleyemezdi. Çünkü bu sebebi kendi de bilmezdi. Bu, onun için uyumak ve su içmek gibi bir ihtiyaçtı.

D) Bir kartal yuvasını andıran köy, dağın eteklerine sırtını vermiş, dünyaya kafa tutuyor gibiydi. Köyün yamaçlarına kurulmuş kerpiç evler toprağın yeryüzüne köpürüşü gibi duruyordu. Uzaktan bakanlar, bir tespih gibi dizilen evleri ve maviye boyanmış kapıları görürlerdi. Şehirlerde hızla akıp giden hayat burada iyice yavaşlar, belli bir süre kendini sessizliğe bırakırdı.

  • Cevap: B

22. Sözcüklerin, anlamlarına uygun olmayan bir şekilde cümlede kullanılması anlatım bozukluğuna yol açmaktadır. Türk Dil Kurumu, bu yanlışlardan kaçınmak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla birbiriyle sıkça karıştırılan bazı sözcüklerin anlamını şöyle vermiştir:
Yakın: Az bir ara ile ayrılmış olan (zaman veya yer).
Yaklaşık: Gerçek değeri ve miktarı değil, ondan biraz fazla veya eksik bir niceliği gösteren, aşağı yukarı bir değerlendirme yapılarak bulunan.
Maiyet: Üst görevlinin yanında bulunan kimseler, alt kademedekiler.
Mahiyet: İçyüz.
Tabii: Olağan, alışılmış, her zamanki gibi olan, beklendiği gibi.
Tabi: Bağımlı.
Teamül: Bir yerde öteden beri olagelen davranış.
Temayül: Bir tarafa eğilme, meyletme.

Buna göre aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?

A) Bu işin mahiyetini en kısa zamanda öğrenmeliyiz.
B) Teyze çocuklarımı üç güne yakındır görmüyorum.
C) Büyüklerin elini öpme teamülü kültürümüzde bir saygı ifadesidir.
D) Sosyalleşmek insan ruhu için tabii bir ihtiyaçtır.

  • Cevap: B

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 84 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!