Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

8. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed'in Hayatı Sayfa 44 Cevabı

8. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed'in Hayatı Sayfa 46 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 8. Sınıf Hz. Muhammed'in Hayatı Meb Yayınları / 8. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Sayfa 45 Cevabı

8. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Sayfa 45 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


8. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı 

SORULAR

Aşağıda verilen açık uçlu soruları cevaplayınız.

1- Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ve ashabı hangi sporları yapmıştır?

  • Cevap: Peygamber efendimiz peygamberlik vazifeleri yanı sıra sosyal faaliyetlerde yapardı. Peygamber efendimiz ve ashabı her insan gibi sosyal faaliyetler yaparlardı. Peygamber efendimiz ve ashabı başta güreş olmak üzere bir çok spor faaliyetler yapmıştır.

2- Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şaka yaparken nelere dikkat ederdi?

  • Cevap: Kimseyi üzmeyecek kırmayacak bir şekilde şaka yapardı . Şaka yaparken masum şakalar yapardı şakayı abartmazdı.

3- Spor yaparken nelere dikkat edilmelidir?

  • Cevap:
  • Spor yapmadan önce yemek yememeliyiz yani midemizin dolu olmaması gerekir.
  • Spora başlamadan önce ısınma hareketleri yapılmalıdır.
  • Spor yaparken bizi mutlu edecek türde enerjimi artıracak konsantremizi daha çok sağlayacak müzik türleri dinleyebiliriz.
  • Yaptığımız spordan sonra soğuk içecekler içmemeliyiz.

4- Asr-ı saadet döneminde yaşamış olan çocuklar ne tür oyunlar oynardı?

  • Cevap:  Koşuculuk, atıcılık, güreş ve daha bir çok oyun oynanırdı.

5- Peygamber Efendimiz (s.a.v.), düğün eğlencelerinde nelere dikkat ederdi?

  • Cevap:
  • Def olmasına dikkat ederdi.
  • İçkili ve danslı olmamasına
  • Kadın erkek ayrı olmasına
  • Haram olan şeylere dikkat edilirdi.

Aşağıdaki ifadeleri durumuna göre (D) Doğru, veya (Y) Yanlış olarak işaretleyiniz.

  • Cevap:

1- (D) Peygamberimiz (s.a.v.), zenginlerin çağırılıp fakirlerin çağırılmadığı düğün yemeklerini hoş karşılamamıştır.
2- (D) Dinimiz, bayramlarda giyilen kıyafetlerin temizliğine karışmamıştır.
3- (D) Peygamberimiz (s.a.v.), düğün yemeğine büyük önem vermiş ve imkanlar ölçüsünde düğün
yemeği verilmesini tavsiye etmiştir.
4- (D) Peygamberimiz (s.a.v.), def çalınıp mersiyeler okunan bazı düğünlere de iştirak etmiştir.
5- (Y) İslâm dini, şakalaşma ve mizahı hoş karşılamamıştır.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız. 

1- Aşağıdakilerden hangisini sportif aktivitelerin faydaları arasında sayamayız?
A) Daha zinde olmamızı sağlar.
B) Becerilerimizin artmasını sağlar.
C) Sağlıklı bir hayat yaşamamızı sağlar.
D) Zamanımızın boşa geçmesine sebep olur.

  • Cevap: D

2- Peygamber Efendimizle (s.a.v.) ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Spor müsabakalarında dereceye girenlere ödül verilmesini hoş karşılamıştır.
B) İşlerinin yoğunluğu sebebi ile spor yapma fırsatı bulamamıştır.
C) Ashabının sporla ilgilenmesini istemiştir.
D) Eşi Hz. Aişe (r.a.) ile koşu yarışı yapmıştır.

  • Cevap: B

3- Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) düğünlerle ilgili tutum ve davranışlarından biri değildir?
A) Düğün yemeği verilmesini istemiştir.
B) Düğün davetlerine gidilmesini istemiştir.
C) Düğünlerde def çalınmasını istemiştir.
D) Düğünlere katılmayı boş ve gereksiz bir iş olarak görmüştür.

  • Cevap: D
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir