Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı

8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Fatimetüzzehra KURT, Sevde HIZLI, Nihal SOYDAŞ, Mustafa YILDIZ, Zeliha KARAAĞAÇ tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere hassasiyet gösterilmiş ve görsel tasarım Barış CAN tarafından yapılmış.

8. Sınıf Temel Dini Bilgiler Meb Yayınları İslam Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı 

Necip Fazıl Kısakürek, Sakarya Türküsü isimli meşhur şiirinde “Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.” demektedir. Bu mısrayı insanın tercihi ve kader açısından tartışınız.

  • Cevap:
  • Bu mısrada  oluklar çift birinden nur akar  lafında nuru iyilik saflık demek istemiştir  birinden kin  kötülüğü göstermiştir  mısraların   kaderle   açısından ise insanlara iki şey sunulduğu biri iyilik bir diğeri kötülük olduğunu kader insanlara bağlı olduğunu ikisinden birini seçince insanın  kaderinin belirdiğini  anlatmak istemiştir.

TARTIŞALIM

Aşağıdaki soruları insanın iradesi ve kaderi çerçevesinde arkadaşlarınızla sınıfta tartışınız.

1) Emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker (iyiliği önermek ve kötülükten sakındırmak) görevimizi yerine getirip getirmememiz sosyal çevrenin oluşumuna, kişinin kaderini tayin etmesinde etkisi ne olabilir? Tartışınız.

  • Cevap: İnsan kendi iradesiyle yaptığı kendi seçiminden dolayı yaşadığı sıkıntıyı kendi hatasının olduğunu görmezden gelip kaderimmiş demesi    aslında kaderi olan şeyi kendisinin  hatasının olduğunu  bilmemesi.

2) “Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin. Buna güç yetiremiyorsanız dilinizle düzeltin. Buna da güç yetiremiyorsanız içinizden buğzedin (nefret ve öfke duyun).” (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20.) Bu hadis doğrultusunda hareket etmek veya etmemek, kişi ve çevresi açısından nasıl etkili olur? Tartışınız.

  • Cevap: Kötülük yapan insanları gördüğümüzde onları uyarmamız gerektiğini, onları yaptığı kötülüklerden uzak tutmamız gerektiğini vurguluyor

3) Kişinin kaderini oluşturmada, fıtrata uygun bir sosyal çevrenin olması veya olmaması nasıl etki eder? Tartışınız.

  • Cevap: Fıtrat Yaratılış, yapı, karakter, tabiat, mizaç anlamlarına gelmektedir. Bütün varlıklar fıtratları istikametinde yürürler. İnsanlar da, insan olmak açısından Allah’ın fatr ile kendilerine verdiği fıtrat üzerindedirler. Fıtrata uygun bir çevrenin olması ise insanı olumlu yönde etkiler.
2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!