Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları / 8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevabı

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Atila Ataş tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Abdüssamed BAŞER tarafından yapılmış.

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 158 Cevabı 

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki canlılardan hangisi bir besin zincirinin başlangıcında bulunur?
A) Alabalık B) Yonca C) Mantar D) Çekirge

  • Cevap: B

2. Fotosentezde aşağıdakilerden hangisi üretilir?
A) Glikoz B) Kloroplast C) Su D) Güneş ışığı

  • Cevap: A

3. Fotosentez için hangisi gerekli değildir?
A) Güneş ışığı B) Karbondioksit C) Oksijen D) Klorofil

  • Cevap: C

4. Aşağıdakilerden hangisi ATP’nin özelliklerinden biri değildir?
A) Tüm canlılık olaylarında kullanılır.
B) Glikoza dönüştürülerek kullanılır.
C) Hücresel enerjidir.
D) Adenin bazı içerir.

  • Cevap: B

5. Oksijensiz solunumla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Az enerji elde edilir.
B) Yorgunluk asidi oluşur.
C) Yoğurt yapımında faydalanılır.
D) Tüm canlı hücrelerde gerçekleşir.

  • Cevap: D

6. Aşağıdakilerden hangisi atmosferdeki azotun canlılar tarafından kullanılmasını sağlar?
A) Fotosentez B) Şimşek C) Solunum D) Buharlaşma

  • Cevap: B

7. Besin zincirinin her basamağında bulunabilecek canlı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çim B) Ayrıştırıcılar C) Etçiller D) Otçullar

  • Cevap: B

8. Bir hücrede oksijenli solunum tepkimesinin gerçekleşmesi sırasında aşağıdakilerden hangisinin miktarında azalma gözlenir?
A) Kloroplast sayısı
B) ATP miktarı
C) Oksijen miktarı
D) Karbondioksit miktarı

  • Cevap: C

9. Canlıların ortak özelliklerinden biri olan solunumun amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Enerji elde etmek
B) Madde döngüsünü sağlamak
C) Karbondioksit tüketmek
D) Karbondioksit üretmek

  • Cevap: A
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir