8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 7
8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 7 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 7
A: Tükür nazar değmesin Mâni boyun eğmesin Yazamayan kıskanıp Dizlerini dövmesinB: Hayat kısa ölüm zor Gidenlere hele sor Nasıl geçer günleri Yalnızlık ateşten korC: Dünya küçük oyuncak Sanki ipten salıncak Beşikten taş mezara İnsanı taşır ancakÇ: İndim yar bahçesine Koparmaya çileği Sendeki de çile mi Gör bendeki çileyiD: A apacak apacak Gökten yıldız kopacak Açma yârim ağzını Kuşlar yuva yapacakE: Mâni benim ezberim Kan ağlıyor gözlerim Nazlı yârin yolunu Sabah akşam gözlerimF: Ağlarım çağlar gibi Derdim var dağlar gibi Ciğerden yaralıyım Gülerim sağlar gibi Her gelen bir gül ister Sahipsiz bağlar gibiG: Ağam derim naçarım İnci mercan saçarım Dünya deniz olunca Ben kuş olup kaçarımĞ: Dam başında siniler El vurdukça iniler Gurbetteki yârimin Kulakları çinilerH: Bu dağlar ulu dağlar Etrafı sulu dağlar Hasretler kavuşunca Göz ağlar bulut ağlarI: Eriğin allarına El attım dallarına Baka baka kör oldum O yârin yollarınaİ: Çaya inesim geldi Şeker yiyesim geldi Gül yüzlü yârimi Gene göresim geldi
Türkçe Kulübü öğrencileri tarafından okulda mâni okuma etkinliği düzenlenmiştir. Bu etkinliğe Alya, Büşra, Cemil, Doğan ve Erdem katılmıştır. Etkinlikte okunacak mânilerde benzetme, kişileştirme ve abartma sanatları vardır. Öğrencilerin mânileri okuma sırası ve okudukları mânilerin içerdiği söz sanatları hakkında bildiklerimiz şunlardır:1. Erdem'in okuduğu mânide herhangi bir söz sanatı bulunmamaktadır.2. Alya, dördüncü sırada okumuştur ve okuduğu mânilerde kişileştirme sanatı bulunmaktadır.3. Cemil, mânisini son sırada okumuştur ve okuduğu mânide iki söz sanatı birden bulunmaktadır.4. Doğan, Alya'dan iki kişi önce dört mâni okumuştur ve okuduğu mânilerdeki söz sanatı benzetmedir.5. Büşra ile Cemil'in okuma sıraları arasındaki fark en fazladır.6. Büşra, abartma sanatı olan mânileri okumuştur.
Verilen bilgiler doğrultusunda öğrencilerin sahneye çıkma sırasını ve okudukları mânilerin harflerini yazınız.
- Cevap:

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 7 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok