Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 6

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 6 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 6

Müzikle rahatlama her branşta sık sık kullanılan bir yoldur. Geçmişte ve günümüzde sporcular, performans yükseltmede ve rahatlamada müziksel bellekten sürekli faydalanmışlardır. Günümüzde araştırmalar müziğin, egzersiz sırasında ve rahatlamada verimli etkileri olduğunu göstermektedir. Yapılan araştırmalarda, müzikle birlikte yapılan egzersizlerde, müziğin bir dış etken olarak tüm mekanizmamızın üzerinde olumlu etkileri olduğu birçok kez bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kanada’daki McGill (Mekgil) Üniversitesi’nden David Levitin (Deyvid Livıtın) ve ekibinin araştırması, müzik dinlerken beynin morfin gibi etki gösteren opioid kimyasalını salgıladığını ve bunun da spor esnasında oluşan ağrıları azaltmaya yardımcı olduğunu gösterdi. New Scientist (Niv Sayntist) dergisinde yayınlanan Levitin ve ekibinin çalışmalarına göre müzik bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve stresi de azaltıyor. Ünlü Alman matematikçi J.W. Richard Dedekind, (Cey.dabülü. Riçırd Deydikind) müziğin yüzücüler üzerindeki etkilerinden şöyle bahsetmiştir: “Yarış için heyecan duyan yüzücüler, müziğin ritmi ile canlanarak daha yüksek bir performans göstermektedirler. Sinirli ve agresif ruh hâllerinden, yüzmeden önce dinledikleri müzik sayesinde kurtulabilmektedirler. Yüzücüler, dinledikleri çeşitli müziklerin yardımıyla daha hızlı ve tempolu yüzebilmededirler.” 2002 yılında Meeks (Miiks) ve Herdegen (Herdıgın) tarafından yapılan araştırmada, motivasyon süresini artırmak için yapılan deneylerde müzik daha uzun süre kullanılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Egzersiz yaparken dinlenilen müziğin etkilerinin araştırıldığı incelemelerde, dayanıklılık ve yüksek performansı sürdürmeyi gerektiren antrenmanlarda müziğin etkileri araştırılıp egzersiz sırasında performansı, performansın süresini artırdığı ve büyük geri kazanım sağladığı tespit edilmiştir. Örneğin ağırlık kaldırmada, ağırlığın kaldırıldığı süre ile seçilen müzik, bölümlerine ayrılarak aynı şekilde sürekli motivasyonun yükseltilmesi sağlanmıştır. (…) Genel çerçevede bakıldığında, yapılan tüm bu bilimsel araştırmalarda, ritmik karakter ve fiziksel beceriler arasındaki ilişki, müziğin çevreyi algılamada ve motor becerilerinin arttırılmasında etkili olduğunu ortaya koymuştur. Sporcu tarafından dinlenen tempolu, güçlü vuruşları olan müziğin kalp ritmini etkilediği belirlenmiştir ve müzikteki ritim ile insan hareketi arasında hatırı sayılır benzerlikler vardır. Yapılan araştırmaların sonuçlarına bakıldığında müziğin sporcular tarafından egzersiz sırasında kullanımının sporcuda kendine güven, kendine değer verme, konuya odaklanma, daha fazla egzersiz yapma konularında sporcuları olumlu etkilediği görülmüştür.

  • Cevap:

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 6 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!