8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 4 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 4

Öğrenci Sunumlarından BölümlerSinan : ■ O kediciği kim doyurur, kim yardım eder?Düzeltme: O kediciği kim doyurur, ona kim yardım eder?■ Pastanın kreması kondu, sonra yendi.Düzeltme: Pastanın kremasını koydu, sonra yedi.Betül : ■Saatlerce yürüdük, çamlıkta dinlenildi.Düzeltme: Saatlerce yürüdük, çamlıkta dinlendik.■ Güzel yemekler yapıp bütün misafirlere ikram edildi.Düzeltme: Güzel yemekler yapılıp bütün misafirlere ikram etti.Gül : ■Sağlık ve ekonomik açıdan daha dikkatli olunmalı.Düzeltme: Ekonomik ve sağlık açısından daha dikkatli olunmalı.■ Ülkemiz coğrafi ve kültür açısından oldukça zengindir.Düzeltme: Ülkemiz coğrafi açıdan ve kültür açısından oldukça zengindir.Yavuz : ■Küçük yaşta çalışmak zorunda kalan birçok çocuklar var.Düzeltme: Küçük yaşta çalışmak zorunda kalan birçok çocuk var.■ Yemek yapmasını bilmiyorum ama öğreneceğim.Düzeltme: Yemek yapmayı bilmiyorum ama öğreneceğim.Sinem : ■Bahçedeki çiçekler gözümü kamaştırdılar.Düzeltme: Bahçedeki çiçekler gözlerimi kamaştırdılar.■ Konferansa Ege, ben ve Ali katıldı.Düzeltme: Konferansa Ege, ben ve Ali katıldık.

c) Öğrencilerin anlatım bozukluklarım düzeltme çalışmalarında yer alan cümleleri inceleyiniz ve hatalı olanları örnekteki gibi düzeltiniz.

  • Cevap:

SİNAN- Pastanın kreması kondu, sonra pasta yendi.BETÜL- Güzel yemekler yapılıp bütün misafirlere ikram edildi.GÜL- Ekonomik açıdan ve sağlık açısından daha dikkatli olunmalı.SİNEM- Bahçedeki çiçekler gözümü kamaştırdı

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 4 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.