Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

8. Tema Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 8. Tema Doğa ve Evren Sayfa 296-297-298-299-300 Değerlendirme Soruları ve Cevapları

8. Tema Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Öykü kendini bildi bileli annesi bahçeyle uğraşırdı. Durmaksızın yeni çiçekler dikerdi. Toprağı gübreler, sular; bitkilerin yapraklarını temizlerdi. Öyle ki Öykü’nün bu ilgiyi kıskandığı zamanlar bile olurdu. Ona annesi, çiçeklerini kendisinden daha çok seviyormuş gibi gelirdi. Hele bu yıl belediye “Yılın Bahçesi” yarışmasını duyurunca annesi neredeyse tüm zamanını bahçede geçirir olmuştu.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 296 Cevabı

İlk beş soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metnin kahramanları kimlerdir?

  • Cevap: Metnin kahramanları Öykü, Öykü’nün annesidir.

2. Öykü, annesinin uğraşı hakkında hangi bilgileri veriyor?

  • Cevap: Öykü, annesinin uğraşı hakkında bahçeyle ilgilendiği, toprağı gübrelediği, suladığı, bitkilerin yapraklarını temizlediği, tüm zamanını bahçede geçirdiği bilgilerini veriyor.

3. Öykü’nün annesi, hangi haberden sonra vaktini bahçede daha çok geçirmeye başlamıştır?

  • Cevap: Belediyenin düzenlediği “Yılın Bahçesi” yarışmasını duyunca vaktini bahçede daha çok geçirmeye başlamıştır.

4. Bu metne başlık yazınız.

  • Cevap: Öykü’nün Annesinin Bahçe Sevgisi.

5. Metinden iki özel, iki de tür adı bulup yazınız.

  • Cevap:

Özel Adlar: Öykü, Yılın Bahçesi
Tür Adları: anne, bahçe

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 297 Cevabı

6. Ağacın üzerindeki yapraklarda yazan sözcükleri inceleyiniz. Bunları “Tekil” ve “Çoğul” başlığı altında uygun sepetlere yazınız.

  • Cevap:

7. Aşağıdaki şiirin noktalama işaretleri verilmemiştir. Yay ayraç ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazınız.

  • Cevap:

Her ay (,)
Doğum gününü kutluyor Ay (.)
Söylesenize bana (;)
Yanıp sönen yıldızlar
Pastasının mumlarıysa (,)
Ay kaç yaşında (?)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 298 Cevabı

8. Karışık olarak verilen sözcüklerden cümleler oluşturunuz. Cümlelerin sonlarına, uygun noktalama işaretleri koyunuz.

  • Cevap:

9. “Doktor-hastane” sözcükleri arasındaki ilişki, aşağıdaki hangi sözcük çiftleri arasında vardır? Bulup eşleştiriniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 299 Cevabı

10. Aşağıda özellikleri verilen adları bulup işaretleyiniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 8. Tema Doğa ve Evren Sayfa 296-297-298-299-300 Değerlendirme Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
7
9
5
3
3
0
2

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!