Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Türkçe Ekoyay Yayınları

8. Tema Vatandaşlık Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 8. Tema Vatandaşlık Sayfa 275-276-277 Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları

8. Tema Vatandaşlık Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 275 Cevabı

çiftçinin nasihati
Bir akıllı çiftçi varmış,
Hem de pek de ihtiyarmış.
Bir gün çiftçi hastalanır, Çocuklarını çağırır.
Der ki: Artık yavrularım Öleceğim, ihtiyarım.
Bunu iyi dinlersiniz Kalmazsınız öyle işsiz:
Bahçede bir hazine var, Kazarsanız altın çıkar.
Üç gün sonra çiftçi ölür.
Bir ağaçlığa gömülür.
Çocukları koşuşarak Bahçedeki taşı, toprak
Yapar gibi çalışırlar.
Ne altın var, ne mangır var…
Fakat maksat ne bilinir Ki çalışmak hazinedir.
Çiftçi bunu demek ister:
Haydan gelen huya gider.
İbrahim Alaattin Gövsa
Anne Sevgisi

A) 1,2,3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Çiftçinin çocuklarına anlatmak istediği nedir?

  • Cevap: Onlara çalışmanın önemini anlatır.

2. Metinde çalışmak neye benzetilmiştir? Niçin?

  • Cevap: Define aramaya benzetilmiştir. Çünkü çalışmak başlı başına bir hazinedir.

3. Çiftçinin yerinde siz olsaydınız çocuklarınıza çalışmakla ilgili nasıl bir ders vermeyi düşünürdünüz?

  • Cevap: Ben de benzer bir ders vermeyi düşünürdüm ama onlara daha fazla hırslandırmak için definenin çok çok büyük olduğunu defalarca söylerdim.

4. Bu metni siz yazsaydınız başlığı ne olurdu?

  • Cevap: ÇALIŞMAK HAZİNEDİR

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 276 Cevabı

B) Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Yazım ve noktalama kurallarının doğru uygulandığı cümlelerin başına “D”, yanlış uygulandığı cümlelerin başına ise “Y” yazınız.

  • Cevap:

1. (D) Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.
2. (Y) İnsanın hedeflerine ulaşa bilmesi için sabır gerekir.
3. (D) Şimdi mayıs, haziran aylarında oralardan bir geçseniz…
4. (Y) Alış verişte önbilgi ve davranış; para kadar önemlidir.
5. (Y) Yanlız yiyen, felâket gününde de yanlızdır.

Aşağıda numaralarla verilen metinleri, harflerle verilen metin türleriyle eşleştiriniz.

  • Cevap: 1. ç 2. b 3. c 4. d 5. a

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 277 Cevabı

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Küçük halam beni daha iyi anlardı.” cümlesinden zorunlu olarak aşağıdaki anlamlardan hangisi çıkar?
A) Büyük halam da vardı.
B) Babam küçük halamdan büyüktü.
C) Büyük halamla anlaşamazdım.
D) Küçük halam herkesle iyi geçinirdi.

  • Cevap: A

2.1. tesadüfe 2. buluşlarım da 3. borçlu değilim
4. tesadüfün değil 5. hiçbir başarımı 6. çalışmalarımın eseridir
Yukarıdaki kelime ve kelime grupları kurallı bir cümle oluşturacak biçimde sıralandığında sondan ikinci kelime ya da kelime grubu aşağıdakilerden hangisi olur?
A) 5
B) 4
C) 3
D) 2

  • Cevap: B

3. La Fontaine’in balıkçısı gibi Bir martıydı o, kibirli.
Karabatağa,
“Barbunya dururken” derdi.
“İstavrit, hamsi yenir mi?
Yukarıdaki parçada hangi söz sanatı yoktur?
A) konuşturma (intak)
B) karşıtlık
C) kişileştirme
D) benzetme

  • Cevap: B

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farkı türde bir zamir kullanılmıştır?
A) Şunu kapıya koyuver.
B) Onu da mı dikmişler?
C) Bana baksana sen!
D) Bunlar daha iyi günlerin!

  • Cevap: C

5. Türkiye’de tüketicinin korunmasına yönelik düzenlemelerin geçmişi, Osmanlı dönemine dek uzanır. Bu dönemde, ihtisap adı verilen üretici, dağıtıcı ile tüketici arasındaki güç dengesini sağlamaya yönelik üçlü sistem oluşmuştu. Bu sistem, şehir temizliği gibi işlerin yanı sıra esnafın malları eksik tartmaması, yiyecek maddelerine hile katılmaması gibi konularda da işlevsel olmuştu. Ahilik sistemi de uzun süre piyasaları kontrol işlevi gördü.
Bu parçanın konusu aşağıdakilerden hangisidir?
A) tüketici hakları
B) Ahilik
C) tutumluluk
D) üretim

  • Cevap: A

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 8. Tema Vatandaşlık Sayfa 275-276-277 Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!