Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 129

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 129 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 129

Aşağıdaki bilgileri okuyup tabloyu inceleyiniz.

Yanda verilen tabloda petromyzon (taşemen), köpek balığı, kurbağa, kaplumbağa ve kaplanın sahip oldukları bazı sınıf özellikleri işaretlenmiştir. Bu canlılar, sınıf özellikleri dikkate alınarak hiyerarşik bir biçimde grupandırılabilir

Canlıların hepsi omurga sütununa sahip olduğundan omurga sütunu ilk sırada ele alınmıştır. Petromyzon hariç diğerleri eklemli çeneye sahiptir ve bu, onların ortak özelliğidir. Son basamaklara gelindiğinde amniyon kesesine sahip olmak iki canlı için ortaktır. Ancak bunlardan sadece kaplan, kıl yapısına sahiptir. Bu tablodan yararlanarak yandaki gibi gruplandırma yapılabilir.

Aşağıda özellikleri verilen canlıların sahip olduğu karakterleri kullanarak karakterler tablosunu doldurunuz. Tablodaki karakterler sütununu sizler belirleyeceksiniz.
Vatoz: Kıkırdak bir iskelete sahiptir. Yüzme keseleri ve akciğerleri yoktur. Yassı bir vücuda sahip olup geniş kanata benzeyen göğüs yüzgeçlerine sahiptir. Dişleri bulunur. Solungaç kapakçıkları yoktur. îç döllenme görülür. Kanlarında diğer canlılara göre daha fazla üre bulunur. îki gözlü kalpleri vardır. Kış uykusuna yatmaz. Yavru bakımı yoktur. Solungaç solunumu yapar.
Orkinos: Kemikten iç iskelete sahiptir. Solungaç solunumu yapar. Solungaçları üzerinde solungaç kapakları vardır. Yüzme keseleri sayesinde yoğunluklarını ayarlayabilir. Dişleri vardır. Derisi, yassı pullarla örtülüdür. Dış döllenme görülür. îki gözlü kalpleri vardır. Soğuk kanlı bir canlıdır.
Semender: Kemikten iç iskelete sahiptir. Embriyo dönemlerini suda; ergin dönemlerini karada geçirir. Dış döllenme görülür. Dört üyeye sahiptir. Dişleri vardır. Baş ve gövde belirgin biçimde ayırt edilebilir. Vücudu nemlidir. Üç gözlü kalbe sahiptir. Soğukkanlı bir canlıdır. Yavru bakımı yoktur.
Timsah: Vücudu keratin pullarla kaplıdır. Kemikten iç iskelete sahiptir. Yumurtalarında amniyon kesesi bulunur. Dört üyeye ve büyük bir kuyruğa sahiptir. îç döllenme dış gelişme görülür. Kalpleri dört gözlüdür. Yavru bakımı vardır. Soğukkanlıdır. Akciğer solunumu yapar. Su altında nefesini uzun süre tutabilir. Sıcak bölgelerde yaşar. Kuvvetli bir çeneye ve keskin dişlere sahiptir. Diyaframı yoktur.
Şahin: Dört üyelidir ancak ön üyeler kanat şeklinde gelişmiştir. Kemikten iç iskelete sahiptir. Vücutları tüylerle kaplıdır. Sıcakkanlıdır. îç döllenme dış gelişme görülür. Yumurtalarında amniyon kesesi bulunur. Yumurtaları sıcak tutmak için kuluçkaya yatar. îdrar kesesi yoktur. Akciğer solunumu yapar. Kalbi dört gözlüdür. Yavrularını besler ve eğitir. Dişleri yoktur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 129 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!