Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Ez-De Yayıncılık Sayfa 102 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Ez-De Yayıncılık

Ölüm ve hastalık durumlarında hücre içindeki kontrol mekanizması bozulabilir. Bu durumda lizozom enzimleri serbest kalır ve hücre içindeki maddeleri parçalamaya başlar. Bu olaya otoliz denir. Bazı durumlarda hücreler kendi lizozomları tarafından kontrollü bir şekilde yok edilir. Örneğin kurbağa larvalarının ergin hâle geçerken kuyruklarının yok olması, insanın embriyonik gelişimi sırasında parmakları arasındaki perdelerin yok olması otoliz olayı sonucu kontrollü bir şekilde meydana gelmektedir. Ayrıca hücre içinde bozulmuş ya da yıpranmış, görevini yapamayan, yaşlı organeller de lizozomlar sayesinde parçalanarak yok edilir. Bu olaya otofaji denir.

Koful: Kofullar tek katlı zarla çevrilmiş içi sıvı dolu keseciklerdir. Koful amip, öglena, paramesyum, akyuvar, bitki ve hayvan hücrelerinde bulunur. Olgun bitki hücrelerinde genellikle hayvan hücresinden daha büyük bir merkezî koful yer alır Merkezî koful küçük kofulların bir araya gelmesiyle oluşan bir kofuldur. Bitki hücresinin sahip olduğu merkezî koful bazı organik bileşikleri, potasyum, klor gibi inorganik bileşikleri depolar. Bitki hücreleri sitoplazmalarında oluşan zararlı metabolizma atıklarını ve yan ürünlerini kofullarını kullanarak uzaklaştırırlar.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Ez-De Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 102 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!