Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Ez-De Yayıncılık Sayfa 135 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Ez-De Yayıncılık

Protistlerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi

Protista âleminin içinde yer alan alglerin tamamı fotosentetiktir. Algler fotosentez sonucu oluşturdukları oksijeni suya verirler ve suda yaşayan canlılar için oksijen kaynağı sayılırlar. Ayrıca birçok canlı için besin kaynağı olan algler su ekosisteminin önemli canlılarındandır. Bir yeşil alg çeşidi olan deniz marulu, insanlar tarafından da besin kaynağı olarak kullanılır. Diatomlar diş macunu yapımında ve izolasyon malzemelerinin yapımında kullanılır. Bazı protista çeşitleri madde döngüsünde ve atıkların parçalanmasında görev alarak çevre kirliliğini önler. Diğer bir alg çeşidi olan esmer alglerin bazı türlerinden hazır çorba yapımında kullanılmaktadır. Kahverengi ve kırmızı alglerin hücre çeperlerinde yer alan ve jel oluşumunu sağlayan özel maddeler ayrıştırılarak gıda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Alglerden, mikroorganizmaların basit kültür ortamı olan agar da elde edilmektedir. Cıvık mantarların ayrıştırıcı organizmalar olması madde döngülerinde görev aldıklarını bize gösterir.

ç. Bitkiler Âlemi

Işık enerjisinden yararlanarak kendi besinlerini üretebilen bitkiler, ökaryot hücre yapısına sahiptir. Hücrelerinde fotosentezden sorumlu kloroplast organelleri bulunur. Selülozdan yapılmış hücre duvarına sahip bitkiler çok hücrelidir ve çok renkli görünümleri olan örnekleri vardır. Bitkilerin depo polisakkariti nişastadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Ez-De Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!