Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Ez-De Yayıncılık Sayfa 152 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Ez-De Yayıncılık

Virüs DNA’larına bazı genler eklenerek istenilen proteinlerin üretilebileceği genetik mühendislerinin dikkatini çekmiş ve genetik mühendisliği alanında kullanılmaya başlanılmıştır. Virüslerin canlılara benzeyen özelliği çoğalabilmeleridir. Bunun için metabolizması olan canlı bir hücreye ihtiyaç vardır. Konak hücreleri bakteri olan bakteriyofajın çoğalması sırasındaki değişiklikleri özetleyen aşağıdaki şekli incelediğiniz zaman, virüslerin nasıl çoğaldıklarını daha iyi anlayabileceksiniz Zorunlu hücre içi paraziti olan virüslerin konak hücreleri birbirinden farklıdır. Konak hücrelerde çoğalan virüslerin neden olduğu pek çok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklardan bazıları Hepatit B, herpes, AIDS, kuduz, hepatit A ve griptir. Bu hastalıklara neden olan virüslere karşı insanlarda interferon delinen savunma proteinleri üretilir. Ayrıca virüslere karşı üretilen antikorlarda bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüsler hücre duvarı bulundurmadığından, DNA ve protein sentezi mekanizmaları bakterilerden farklı olduğundan antibiyotiklerden etkilenmezler. Viral hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek amacıyla aşı, koruyucu ve tedavi edici olarak da serumlar kullanılabilir. Şimdi bu hastalıkların etkilerini incelemeye başlayalım.

a) Hepatit B

Hepatit B, Hepatit B virüsün (HBV) neden olduğu bir hastalıktır. Hepatit B, hafif bir rahatsızlıkla başlayıp, ömür boyu devam edebilen, karaciğer hücrelerinde çoğalıp bu hücrelerin kanserleşmesine de neden olabilen bir hastalıktır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Ez-De Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!